Week tegen de eenzaamheid: een uurtje per week kan een leven veranderen

Foto: ruurmo via Foter.com CC BY-SA

Voor inwoners van de gemeente Rheden en Rozendaal is MVT (organisatie voor Mantelzorgondersteuning en Vrijwillige Thuishulp), dagelijks actief met het inzetten van vrijwilligers.

Steeds meer vragen die MVT bereiken gaan over mensen die zich eenzaam voelen en niemand in hun omgeving hebben die hen gezelschap kan houden. Gezelschap bij het maken van een wandelingetje, een uitstapje, een spelletje rummikub of gewoon om een praatje maken.

Als je ouder wordt valt een groot deel van je contacten weg. Of het is moeilijk om je contacten te onderhouden omdat je gewoon niet zo gemakkelijk meer van A naar B kunt om je vrienden op te zoeken of naar je kaartclub te gaan. Mensen vallen weg in je omgeving, je kinderen wonen soms ver weg en moeten allemaal langer doorwerken.

Ook door mantelzorg kan de kring om je heen erg klein geworden zijn. Niet alleen ouderen maar ook jongere inwoners in de gemeente Rheden en Rozendaal kan het overkomen dat zij nauwelijks of geen contacten hebben en dreigen te vereenzamen.

Het gaat wel vaak om oudere mensen maar zeker niet altijd.. Voor wie een of een paar uurtjes over heeft per week is dit een hele zinvolle en dankbare tijdsbesteding. MVT kijkt natuurlijk altijd zorgvuldig wie bij wie past en of er een “klik” is. Want dan is het voor beide partijen leuk en goed.

Als uw belangstelling is gewekt horen ze dat graag! Voor vrijwilligers is er uiteraard (bij)scholing en gelegenheid om regelmatig met elkaar ervaringen uit te wisselen. Onkosten worden uiteraard vergoed.

Voor meer informatie over dit vrijwilligerswerk kunt u contact opnemen met Lidy Kelderman van MVT via 06 11599078 op werkdagen tussen 9.30-11.30 uur of via e-mail: [email protected] Voor uitgebreide informatie over MVT kunt u naar www.mvtrheden.nl

In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. De Week tegen Eenzaamheid 2021 is van 30 september t/m 7 oktober.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden