INGEZONDEN: Zomaar een aanzet voor een opzet?

Foto: Henk Molenaar

INGEZONDEN – In de media staan regelmatig belangwekkende stukken over het nut en de noodzaak van de Operatie Steenbreek. Deze operatie is de start van meer biodiversiteit en meer aandacht voor klimaatadaptatie, want tegels eruit planten erin.

Groen moet je doen

Er mag natuurlijk ook worden gezaaid, al laat het resultaat dan wat langer op zich wachten. Minder steen, meer groen in je tuin of op je schoolplein. Dat helpt voor verkoeling, laat regenwater toe in de bodem, geeft insecten en vogels meer ruimte.

In het Rheden Nieuws van 30 juni 2021 doet een lid van het Rhedense College van B&W een oproep mee te denken over het verbeteren van de biodiversiteit.

Het is belangrijk dat we niet alleen duiven hebben maar ook mussen en natuurlijk hebben we ook oog voor al het andere gevogelte. Niet alleen gras maar ook een diversiteit aan bloemrijke kruiden is belangrijk. Variatie is nodig en bovenal een streling voor het oog.

Zomaar een aanzet voor een opzet van een mogelijke locatie:

We vergroenen een deel van het schoolplein van de Voorthuijsenschool in Velp-Zuid. Nu nog een grote grijze tegelvlakte, een deel van de tegels eruit, aan de slag met Operatie Steenbreek, verbeteren van de biodiversiteit en een bijdrage aan de onmisbare klimaatadaptatie!

Ingezonden door: Henk Molenaar

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden