Bewoners ontvangen waardebon van 70 euro voor energiebesparing in huurhuis

Foto: Energieloket Midden Gelderland

GEMEENTE RHEDEN – Begin november ontvangen ruim 9000 huishoudens met een huurwoning in de gemeente Rheden een brief en een flyer in de brievenbus. In deze brief zit een waardebon ter waarde van €70,- waarvoor producten gekocht kunnen worden voor energiebesparing in de woning.

Dit kan online maar ook bij de lokale bouwmarkten in Rheden. De bon heeft een unieke code en is gekoppeld aan het woonadres.

De waardebon kan gebruikt worden voor de aanschaf van bijvoorbeeld radiatorfolie, waterbesparende douchekop, tochtstrip of ledlampen. Lastig kiezen? In de webshop kun je ook voor de energiebespaarbox kiezen. Hierin zitten producten die altijd van pas komen.

Wethouder Dorus Klomberg van Duurzaamheid: “Door zoveel mogelijk gebruik te maken van deze waardebon dragen veel mensen bij aan energiebesparing. Want ook kleine aanpassingen in huis dragen bij aan de grote doelen om te verduurzamen en minder CO2 uit te stoten.”

Wethouder Gea Hofstede van Wonen vult daarop aan: “Kleine energiebesparende maatregelen in huis dragen bovendien bij aan uw wooncomfort in huis en het verlagen van uw energierekening. Met de stijgende energieprijzen is dit van het grootste belang en ook nog eens goed voor het klimaat. Maak dus vooral gebruik van de waardebon!”

De waardebon inwisselen is heel simpel (wel alleen digitaal)

– Ga naar www.watisjouwrheden.nl/waardebon en check welke energie besparende producten je kunt kopen met deze waardebon

– Via de webshop kun je rechtstreeks energie besparende producten kopen en betalen met de waardebon. De producten worden thuis gestuurd.

– Of koop bij een lokale bouwmarkt en vraag het aankoopbedrag terug via www.watisjouwrheden.nl/waardebon

Gebruik maken van de waardebon kan alleen via de website en niet rechtstreeks bij de gemeente.

Op de website www.watisjouwrheden.nl/waardebon is meer informatie te vinden over deze waardebon, welke producten aangeschaft kunnen worden, hoeveel budget er over is en ook over verduurzaming van je woning en wat je kunt doen als je in een monumentale woning woont.

Er is een vast budget beschikbaar, dus geldt op=op. Medio januari 2022 start de actie voor huishoudens met een koopwoning.

Vragen of advies over gebruik waardebon:
Gemeente Rheden werkt samen met Winst uit je woning. Zij handelen de aanvragen af en hebben een telefonische helpdesk met telefoonnummer (023) 5836936. Vragen kunnen ook gesteld worden via [email protected]. Gebruik maken van de waardebon kan alleen via www.watisjouwrheden.nl/waardebon

Informatiemiddagen Energie Besparen in je woning Bibliotheek Dieren en Bibliotheek Velp

  • Dieren- Donderdag 11 november 2021 van 14.00 tot 16.00 uur is er een inloopmiddag in de bibliotheek Dieren.
  • Velp- Woensdag 17 november 2021 van 14.00 tot 16.00 uur is er een inloopmiddag in de bibliotheek Velp.

Beide middagen is er een energie adviseur aanwezig van het Energie Loket Midden Gelderland voor praktische vragen over energie besparen in de woning. Welke producten zijn er, hoe breng je deze zelf aan, wat kun je nog meer doen? Ook is er iemand aanwezig van de gemeente voor vragen over subsidies, leningen en regelingen. Iedereen met vragen over energie besparing in de woning is welkom! Aanmelden is niet nodig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen