Boomfeestdag 2021 gemeente Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Woensdagmorgen 10 november is de 64ste Nationale Boomfeestdag. Het thema van de boomfeestdag dit jaar is: Bomen maken Gezond! Schoolkinderen van basisschool de Holtbanck in Rheden planten dit jaar verschillende bomen in de schapenwei aan de Laakweg in Rheden.

Om 9.30 uur plant wethouder Marc Budel samen met 3 schoolkinderen uit groep 7 van basisschool de Holtbanck uit Rheden, de eerste boom in de schapenwei aan de Laakweg. Deze schapenwei is onderdeel van het project Zuidflank Rheden. 34 Kinderen gaan daarna samen met medewerkers van hoveniersbedrijf Kapona en gemeente Rheden 47 bomen planten.

Er worden 8 esdoorns, 4 essen, 5 haagbeuken, 3 kastanjes, 6 zoete kersen, 3 noten, 4 pecannoten, 6 linden, 3 elzen, 1 bijenboom, 3 krenten, 1 iep, geplant.

Wethouder Marc Budel:

”De oorspronkelijke Boomfeestdag in maart kon door corona helaas niet doorgaan. Ik ben blij dat de bomen nu alsnog geplant gaan worden. Momenteel vindt in Glasgow de mondiale klimaattop plaats. Honderd landen – waaronder Nederland – hebben al een eerste akkoord bereikt: in 2030 komt er een einde aan de ontbossing. In Rheden planten we juist bomen erbij, 47 om precies te zijn. Door kinderen, voor hun eigen toekomst!” 

De kinderen krijgen een leuke herinnering aan deze Boomfeestdag.

Ieder kind een boom

Dit jaar is het de 64ste viering van de Nationale Boomfeestdag. Daarnaast spreekt de gemeente Rheden de intentie uit dat elke kind een boom plant tijdens zijn/haar basisschooltijd. Burgemeester Carol van Eert heeft dit bomenverdrag in 2018 getekend. Het thema verwijst ook naar de diverse (wereld en nationale) klimaatakkoorden. In al deze akkoorden wordt het belang van aanleg van bossen en het planten van veel meer bomen benadrukt. Elke boom die een kind dit jaar kan planten tijdens de boomfeestdag is een bijdrage aan het Klimaatakkoord en ons gemeentelijk klimaatdoel-2020.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen