Donorweek 14-21 oktober 2013

Foto:

14 oktober is het weer zo ver, de nationale donorweek gaat weer van start, met de slogan “Donor worden, ja of nee?” probeert het donorregister weer meer donoren te werven.

Ja of nee?
Donor worden, ja of nee. Niet altijd een gemakkelijke beslissing. Veel mensen hebben deze beslissing gelukkig al wel genomen en hun keuze vastgelegd in het Donorregister. Dat geeft ook veel duidelijkheid voor de nabestaanden. Toch zijn er ook mensen die de beslissing nog niet hebben genomen. We hopen dat met deze informatie antwoord wordt gegeven op veel vragen die er misschien nog zijn. En dat nog meer mensen hun keuze laten vastleggen. Heb jij al een keuze gemaakt en wil je die registreren? 
Wie
In principe kan iedereen vanaf 12 jaar zich laten registreren in het Donorregister. Voor personen onder de 16 jaar en voor wilsonbekwamen gelden wel enkele uitzonderingen.
Donorformulier
Om je keuze te laten registreren maak je gebruik van het donorformulier. Je kunt het donorformulier online invullen op de website van het Donorregister. Om in te loggen heb je wel DigiD nodig. Heb je geen DigiD? Dan kun je het donorformulier ook downloaden als PDF-document. Je kunt het formulier dan afdrukken, invullen en opsturen naar het Donorregister. De adresgegevens van het Donorregister vind je op het formulier.
Registratiebevestiging
Binnen zes weken na je registratie stuurt het Donorregister een registratiebevestiging, ook als je hebt laten vastleggen geen toestemming voor donatie te geven. Op de bevestiging staan je naam, adresgegevens en de keuze waarmee je in het Donorregister staat geregistreerd. Voordat je registratie rechtsgeldig wordt, heb je de gelegenheid je keuze en andere gegevens op de registratiebevestiging te controleren. 
Altijd weer te wijzigen
Staat je keuze eenmaal in het Donorregister geregistreerd, dan kun je die altijd weer wijzigen. Wijzigingen doorvoeren kan online, door in te loggen met je DigiD en je aanpassingen door te geven, of per post, door een nieuw donorformulier in te vullen. De keuze die je invult op het nieuwe formulier vervangt automatisch je oude keuze. Je ontvangt ook nu weer binnen zes weken een bevestiging van je nieuwe registratie.
Commercial voor de Donorweek
http://www.youtube.com/watch?v=jWv69Yt6BkU
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen