Burgemeester Carol van Eert huldigt Do en Ryan als beste Junior Cyber Agents

Foto: gemeente Rheden

DIEREN – Donderdag 16 december was een bijzondere dag voor Do Gleisberg (10 jaar) van basisschool ’t Sterrenbos in Dieren en Ryan Giesbers (11 jaar) van Basisschool De Vlinder in Dieren.

Burgemeester Carol van Eert huldigde hen op deze dag officieel tot allerbeste Junior Cyber Agents van de gemeente. De kinderen kregen onder andere een echte Hackshield pet en een t-shirt.

De afgelopen weken werden kinderen via HackShield opgeleid tot Cyber Agent. In deze game leren ze niet alleen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen. De politie en burgemeester zijn dan ook erg blij met deze Junior Cyber Agents.

Burgemeester Carol van Eert: “Er zijn al 55 kinderen in onze gemeente die Hackshield spelen en ons dus helpen om cybercriminelen te verslaan. Zij leren bijvoorbeeld nepmails, zogeheten phishingmails te herkennen. Deze zijn soms amper van echt te onderscheiden, veel mensen trappen hier nog met open ogen in. Hoe meer Cyber Agents er zijn, des te veiliger is de gemeente!”.

Leuk en leerzaam

De gehuldigde Cyber Agents waren de afgelopen weken de beste spelers van HackShield. Via een Basistraining en Quests (aanvullende opdrachten en uitdagingen) leerden zij alles over veilig internetten.

Do: ”Boeven mogen niet stelen. Hackshield heeft veel leuke levels en ik heb het spel daarom vaak gespeeld. Hierdoor leerde ik veel over hoe we dit soort dingen kunnen voorkomen”. Ook Ryan vindt Hackshield een heel leuk spel. Hij was er veel beter in dan hij dacht, want hij was helemaal verbaasd dat hij een van de beste spelers in onze gemeente is.

Zoektocht naar nieuwe Cyber Agents gaat door

Ook na de huldiging blijft de gemeente Rheden zoeken naar Junior Cyber Agents. HackShield is een doorlopende game die voortdurend wordt uitgebreid met nieuwe Quests. Aspirant Cyber Agents kunnen zich dus nog steeds aanmelden op www.joinhackshield.nl.

Burgemeester van Eert huldigt Cyber Agent Ryan - gemeente Rheden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen