Woningeigenaren ontvangen waardebon voor energiebesparing in de woning

Bespaartips
Foto: Energieloket Midden Gelderland

GEMEENTE RHEDEN – Deze maand ontvangen alle woningeigenaren in de gemeente Rheden een brief in de brievenbus. In deze brief zit een waardebon ter waarde van €70,- waarvoor producten gekocht kunnen worden voor energiebesparing in de woning.

Dit kan online maar ook bij de lokale bouwmarkten in Rheden. De bon heeft een unieke code en is gekoppeld aan het woonadres.

De waardebon kan gebruikt worden voor de aanschaf van bijvoorbeeld radiatorfolie, tochtstrips, ledlampen of advies voor het verduurzamen van de woning. Lastig kiezen? In de webshop kun je ook voor de energiebespaarbox kiezen. Hierin zitten producten die altijd van pas komen.

In november van het afgelopen jaar ontvingen ruim 9.000 huurders in de gemeente deze bon al. Zo’n 3.500 mensen hebben de bon al verzilverd. Zowel woningeigenaren als huurders kunnen de waardebon nog gebruiken tot en met juli van dit jaar. De gemeente adviseert mensen niet te lang te wachten met het verzilveren van de waardebon, want als het vaste budget op is, is de waardebon niet meer geldig.

Wethouder Dorus Klomberg van Duurzaamheid: “Door zoveel mogelijk gebruik te maken van deze waardebon dragen veel mensen bij aan energiebesparing. Want ook kleine aanpassingen in huis dragen bij aan de grote doelen om te verduurzamen en minder CO2 uit te stoten.”

Wethouder Gea Hofstede van Wonen vult daarop aan: “Kleine energiebesparende maatregelen in huis dragen bovendien bij aan uw wooncomfort in huis en het verlagen van uw energierekening. Met de stijgende energieprijzen is dit van het grootste belang en ook nog eens goed voor het klimaat. Maak dus vooral gebruik van de waardebon!”

De waardebon inwisselen is heel simpel

Ga naar www.watisjouwrheden.nl/waardebon en check welke energie besparende producten gekocht kunnen worden met deze waardebon.
Via de webshop kunnen energie besparende producten rechtstreeks gekocht en betaald worden met de waardebon. De producten worden thuis gestuurd.
Of koop bij een lokale bouwmarkt en vraag het aankoopbedrag terug via www.watisjouwrheden.nl/waardebon

Op de website www.watisjouwrheden.nl/waardebon is meer informatie te vinden over deze waardebon, welke producten aangeschaft kunnen worden, hoeveel budget er over is en ook over verduurzaming van je woning en wat inwoners kunnen doen als ze in een monumentale woning wonen. Gebruik maken van de waardebon kan alleen via de website en niet rechtstreeks bij de gemeente.

Telefonische helpdesk voor vragen of advies over gebruik waardebon

Gemeente Rheden werkt samen met Winst uit je woning. Inwoners die hulp nodig hebben om de waardebon te verzilveren of vragen willen stellen over bijvoorbeeld hun aanvraag kunnen bellen met hun helpdesk via telefoonnummer 023 – 5836936. Vragen kunnen ook gesteld worden via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen