Filmavond in Dorpskerk Rheden op 25 februari

Foto: Youtube-still-Hors-Normes

RHEDEN – Op vrijdag 25 februari 2022 wordt in de Dorpskerk van Rheden de film ‘Hors normes’ vertoond.

Sfeer van de film: 

Bruno leidt een opvanghuis voor zwaar autistische kinderen en zijn goede vriend Malek leidt kansarme jongeren op tot begeleiders van die kinderen. Saillant detail: Bruno is orthodox-joods, Malek is islamiet.

De organisatie moet roeien met de riemen die het heeft. Krap gehuisvest boven een falafeltent in hartje Parijs is het eigenlijk één grote chaos, die de geduldige Bruno bedekt met de mantel der liefde. Een privéleven heeft hij eigenlijk niet, laat staan een liefdesleven. En dan zitten er ook nog inspecteurs in zijn nek te hijgen die zijn onorthodoxe instelling het liefst zouden willen sluiten. De ondanks-alles-optimistische toon is bijzonder aanstekelijk, en er wordt prachtig gespeeld, zowel door de professionele als niet-professionele (autistische) acteurs.

Leuk om te weten: Deze film is gemaakt door het Franse regisseursduo Nakache en Toledano, vooral bekend van de hit Intouchables en is gespecialiseerd in feelgoodfilms over ernstige thema’s. Meer informatie kunt u vinden op de website www.dorpskerkrheden.nl.

  • Waar: Dorpskerk Rheden
  • Datum: vrijdag 25 februari
  • Tijd: 20.30 uur, deuren open om 20.15 uur
  • Toegang: gratis, u kunt vrijwillig een gift doen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen