VVD Rheden: Aandacht voor onze ondernemers!

Foto: VVD Rheden

Advertorial VVD Rheden: Aandacht voor onze ondernemers! Martinique Visser – woordvoerder ondernemerszaken VVD-Rheden – vindt er het volgende van:

“Onze ondernemers zijn het warm kloppend hart van onze 7 dorpen, dat hebben we afgelopen twee jaar tijdens de Coronapandemie met eigen ogen kunnen aanschouwen! Terwijl in andere gemeenten veel inwoners hun toevlucht zochten tot het doen van voornamelijk online aankopen, bleek in de gemeente Rheden een heel ander sentiment de boventoon te voeren, namelijk: wees sociaal – koop lokaal!

Onze inwoners hebben met z’n allen heel erg hun best gedaan om onze lokale ondernemers zo veel mogelijk te ondersteunen door hun inkopen juist lokaal te doen! En daar zijn we als echte Rhedenaren behoorlijk trots op! 

Tegelijkertijd zien we dat in onze dorpsstraten steeds meer leegstand ontstaat – en lege of afgeplakte etalages doen niet alleen iets met de levendigheid en gezelligheid van onze dorpen, maar ook iets met de sociale veiligheid. Daarom wil de VVD er alles aan doen om onze gemeente aantrekkelijk te maken en te houden voor onze ondernemers – nu én in de toekomst!” 

Wat gaan we doen?

  • Minder regels! Geef ondernemers de ruimte om te ondernemen! Hiermee stimuleer je een gezonde lokale economie!
  • Zoveel mogelijk alle opdrachten vanuit de gemeente gunnen aan lokale ondernemers;
  • Inrichten ondernemersloket op het (toekomstige) gemeentehuis;
  • Maximaal 1 belastingaanslag per jaar voor alle lokale lasten;
  • Meer ondernemersvrijheid (openingstijden);
  • Voor onze horecaondernemers: Uitbreiden terrassen tijdens het zomerseizoen;
  • Verlengen van vergunningen waar mogelijk en afschaffen van vergunningen waar het kan!

Aldus Martinique Visser, VVD Rheden. #GR22

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen