Glasvezelcampagne in Velp, willen inwoners glasvezel?

Foto:

VELP – DELTA Fiber Netwerk is een glasvezelcampagne gestart in Velp. Als 20% van de huishoudens ‘ja’ zeggen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 18 mei 2022 een abonnement afsluiten bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel in Velp.

Pauline LuteijnOp 27 augustus 2015 heeft Pauline Luteijn de Facebookgroep “Glasvezel in Velp. Wie heeft interesse?” aangemaakt. Vanaf dat moment heeft Pauline zich ingezet om glasvezel naar Velp te krijgen. Ze kreeg bij verschillende glasvezelbedrijven veelal “Nee” als antwoord, of We hebben geen interesse of Nee, dat staat niet in de planning.

Omdat Pauline merkte dat er wel veel animo was in Velp, heeft ze zich vastgebeten in deze uitdaging, ze is jaar in jaar uit blijven bellen en mailen. Afgelopen jaar heeft ze zelfs op een haalbaarheidsonderzoek aangedrongen bij de KPN, die dit uiteindelijk hebben uitgevoerd. Helaas kreeg Pauline weer nee als antwoord.

“Maar…, na 6,5 jaar mag ik jullie eindelijk gaan vertellen dat ik afgelopen weken goede en fijne gesprekken heb gehad met de projectleider en campagneleider van Delta Fiber. Ik mag als eerste het fantastische nieuws delen dat zij op 7 maart de campagne gaan starten in Velp voor aanleg van glasvezel!”

Voor de aanleg van glasvezel in Velp, zullen ongeveer  2000 aanmeldingen (20%) moeten komen van huishoudens, (er zijn ruim 9200 huishoudens in Velp) zodat Delta Fiber daadwerkelijk de aanleg kan gaan doorzetten.

In de andere dorpen van gemeente Rheden is al de mogelijkheid aanwezig om te kunnen kiezen voor glasvezel, dus wordt het tijd dat er nu ook ‘Glasvezel in Velp’ komt.

Snel én stabiel

Het belang van een snelle en stabiele verbinding is voor veel mensen de afgelopen tijd cruciaal gebleken. Steeds meer mensen werken vanuit huis, kinderen en studenten krijgen online lessen en we videobellen vaker met elkaar. Ook maken we steeds meer gebruik van zorg op afstand. Glasvezel draagt in zeer grote mate bij aan die behoefte.

Glasvezel is belangrijker dan ooit!

“Het maakt niet uit in welke levensfase je zit, het houdt je verbonden met je omgeving. Nu en in de toekomst, want het glasvezelnetwerk is toekomstvast”, zegt projectleider Margot Pennekamp, van DELTA Fiber Netwerk. “Denk maar aan bijvoorbeeld alle apparatuur die al aangesloten is op het internet. De huidige netwerken kunnen dat uiteindelijk niet aan. Ik ben dan ook blij dat we starten met de glasvezelcampagne in Velp en de inwoners de kans krijgen om aangesloten te worden op het netwerk van de toekomst. En dat gaat snel gebeuren. Als we de 20% halen, zullen we nog voor de zomer starten met de voorbereiding van de bouw.”

Informatieavonden op 6, 7, 14 en 19 april

DELTA Fiber Netwerk organiseert informatieavonden in Velp om inwoners te informeren over de aanleg van glasvezel, de voordelen, voorwaarden, kosten en planning. Inwoners zijn van harte welkom vanaf 19.00 uur (presentatie start om 19.30 uur) op:

  • Woensdag 6 april bij Ontmoetingscentrum De Paperclip, Eiberstraat 16
  • Donderdag 7 april bij Trefpunt De Elleboog, Nieuw-Schoonoord 2
  • Donderdag 14 april bij Ontmoetingscentrum De Paperclip, Eiberstraat 16
  • Dinsdag 19 april bij Trefpunt De Elleboog, Nieuw-Schoonoord 2.

Wethouder Haverkamp opende het Glasvezel Informatiepunt 12 maart

Wethouder Ronald Haverkamp opende 12 maart, op feestelijke wijze het Glasvezel Informatiepunt aan de Emmastraat 37a in Velp. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over glasvezel of hulp krijgen bij het afsluiten van een abonnement. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd over gratis aansluiting

Inwoners van Velp die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd via een brief. Op de website gavoorglasvezel.nl kan men een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod. Melden inwoners van Velp zich vóór 18 mei 2022 aan, dan is de glasvezelaansluiting gratis. Het enige dat men betaalt, zijn de abonnementskosten voor internet, tv en/of bellen bij de telecomaanbieder.

Over DELTA Fiber Netwerk

Wij zijn DELTA Fiber Netwerk, onderdeel van een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Wij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot ons razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al zo’n 950.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber. En daar komen iedere maand nog zo’n 20.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet. Er is nu keuze uit 5 aanbieders, na 1 jaar kan men ook overstappen naar de welbekende glasvezelaanbieders als T-Mobile, KPN en dergelijken.

Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Velp op: gavoorglasvezel.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen