Ruim 200 belangstellenden in De Steeg bij bijeenkomst buurtpreventie @StopInbraak

DE STEEG – Afgelopen maandagavond 7 oktober werd door Gemeente Rheden, Rozendaal, Doesburg, de Politie IJsselwaarden en het Openbaar Ministerie een avond ten behoeve van de Preventie van Woninginbraken georganiseerd.

Burgemeester Petra van Wingerden, burgemeester Klein Molekamp van Rozendaal en wethouder Ellen Mulder van Doesburg waren aanwezig samen met een grote afvaardiging van Politie IJsselwaarden.
h72s1ont18jjlslcg5cb2vtth
Burgemeester Petra van Wingerden deed als gastvrouw het openingswoord en zette een tweetal vrijwillige Preventie Adviseurs in het zonnetje, namelijk Tom Pols voor de gemeente Rozendaal en Henk Scholten voor de gemeente Rheden. De burgemeester gaf aan dat ze blij was met de ontzettend grote opkomst, “Dit geeft aan dat er veel mensen betrokken zijn en mee willen helpen dit probleem aandacht te geven.”  
Er waren maar liefst 85 ondernemers ui de diverse gemeenten benaderd om meet te helpeneen  invulling te geven aan de avond, helaas hadden er maar twee gereageerd op de aanvraag, deze waren ook aanwezig. 
wxgebpggmedzg7s9u5oitk6uz
De Gelderse IJzerhandel uit Velp en Aannemer en Schildersbedrijf Chris Liet waren on der andere aanwezig. Op de omloop stonden ook de Buurtpreventieteams uit de diverse plaatsen en was politie IJsselwaarden beschikbaar om vragen te beantwoorden van de vele aanwezigen.
Ook werd er nog aangehaald dat we met elkaar kunnen proberen om op 11-12-‘13 geen enkele inbraak in de gemeente Rheden/Rozendaal/Doesburg te laten plaatsvinden, een heel noemenswaardig burgerinitiatief, kijk voor meer informatie op www.1dagniet.nl
xdbdmhbksso6i1lqupbh2ihxw
De avond werd gevuld met diverse presentaties van onder andere Petra v/d Berg, de ceremoniemeester, die de avond regisseerde en een inleiding gaf. Ook André van Gessel van het CB&V uit Wageningen gaf een presentatie en diverse politiemensen van Politie IJsselwaarden gaven presentaties en beantwoorden vragen van mensen uit het publiek. 
Diverse onderwerpen passeerden de revue, zoals 
Preventie bij en de gevolgen van Woninginbraak/Overvallen
Hoe om te gaan met babbeltruc ’s
Hoe voorkom je insluipingen 
Ook werd diverse keren aangehaald dat slachtoffers van een woninginbraak, dit meestal nog lange tijd met zich mee dragen en zich onveilig (blijven) voelen.
Tot slot werden er nog een aantal aanwezigen blij gemaakt met diverse prijzen die, via verloting, onder de aanwezigen werden verloot. 
t1h4rah8uqsunaclpk22sja5b
Tot slot gaf Petra van Wingerden aan: “Deze avond is absoluut niet bedoeld om mensen bang te maken, maar om mensen bewust te maken, geef de gelegenheidsdieven, waardoor het overgrote  deel van de inbraken wordt gepleegd geen kans. Denk met elkaar, uw buren mee om dit te voorkomen en geef ze geen kans.” 
Al met al was het een avond waarin heel veel informatie werd gegeven, om met elkaar, het aantal woninginbraken naar beneden te brengen.
Volg @StopInbraak op Twitter of google “twitter stopinbraak” om alle berichtgeving te volgen. Klik HIER om naar de website van 11-12-13 1DagNiet te gaan.  
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen