Word spelender-wijs! Week van de Opvoeding van start

VELP – Van 7 tot 13 oktober 2013 staat Nederland in het teken van de Week van de Opvoeding. Ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren krijgen die week weer volop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over opvoeden en opgroeien. Ook in de gemeenten Rheden en Rozendaal is hier aandacht voor. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers gaf maandagmiddag het startsein in De Poort in Velp. 

Thema voor de Week van de Opvoeding 2013 is ‘Word spelenderwijs!’. Met deze keuze sluit de Week van de Opvoeding aan bij het thema sport en spel van de Kinderboekenweek 2013, die met de Week van de Opvoeding overlapt. Uitgangspunt van deze week is niet om met ouders rond de tafel te zitten om te beslissen wat de beste manier van opvoeden is, maar om de opvoeding te bekijken en bepalen vanuit de belevingswereld van het kind. Burgemeester van de gemeente Rheden, Petra van Wingerden-Boers verzorgde de officiële opening. 
iq8l9rags0vxc0q2wpa39lzy1
Schoenen uit in de gymzaal, ook de burgemeester!
Rolstoelbasketbal
Speciale gast tijdens de openingsbijeenkomst was topsporter Mustafa Korkmaz. Hij is geboren zonder benen. Als kind leerde hij zelf te ontdekken wat hij leuk vond en zijn ouders gaven hem de ruimte om die dingen te doen. Zo begon hij als kind met zijn vriendjes te voetballen, maar het feit dat Mustafa geen benen heeft belette hem ermee door te gaan. Zo kwam hij bij rolstoelbasketbal terecht en werd een echte professional. Korkmaz (van Turkse afkomst) speelde in Nederland, Duitsland, Italië en Turkije. In Turkije is rolstoelbasketbal een grote sport en hij is daar een ‘bekende Turk’, hij kan er niet ongezien over straat en is daar een echte held. 
abl2alepdrjjjfhwgrhlsl81a
Mustafa Korkmaz
Hilarisch
Het verhaal van Mustafa maakte indruk bij de aanwezige kinderen, maar dat schroomde ze niet hem te bestoken met allerlei leuke vragen als: “Hoe kan je nou autorijden zonder benen?” en “Voetballen zonder voeten, dat kan toch niet…?”. Door de positieve benadering in reactie van de topsporter ontstond een zeer ontspannen sfeer. De kinderen, en ook de volwassenen, mochten tenslotte zelf eens proberen hoe het is om te rolstoelbasketballen. Hilariteit alom, het was een leuke middag en een goede start voor de Week van de Opvoeding.
toj7bhi2oz1zkba4rqee4ovxs
Vragen stellen aan Mustafa  
Mustafa Korkmaz is behalve topsporter ook ambassadeur voor Uniek Sporten, een sportservicepunt in de regio Arnhem die sportaanbieders begeleidt en ondersteunt die aangepaste sport willen aanbieden. Aankomende week worden allerlei activiteiten georganiseerd, voor een overzicht zie onder.
Klik HIER voor een foto impressie van de openingsactiviteit.
Lees voor meer informatie en een overzicht van de
activiteiten: Week-van-de-Opvoeding-2013-Word-spelender-wijs

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
vkvbp7jltsl52ogbh5lgxau8s
Best groot, zo’n basketbal
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen