Week van de Opvoeding 2013: Word spelender-wijs!

Foto:

VELP / DIEREN / ROZENDAAL – Van 7 tot 13 oktober 2013 staat Nederland voor de derde keer in het teken van de Week van de Opvoeding. Ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren krijgen die week weer volop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over opvoeden en opgroeien. Een positieve benadering staat daarbij voorop. Thema voor de Week van de Opvoeding 2013 is ‘Word spelenderwijs!’. Met deze keuze sluit de Week van de Opvoeding aan bij het thema sport en spel van de Kinderboekenweek 2013, die met de Week van de Opvoeding overlapt.

Word spelenderwijs!
Spelenderwijs ontdekken kinderen de wereld om zich heen. Dat is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Of het nu gaat om hun ontwikkeling, het omgaan met vriendjes en vriendinnetjes of wat het betekent om onderdeel te zijn van de maatschappij. Het is belangrijk om kinderen de ruimte te bieden om vol verwondering te verkennen, te experimenteren en te ervaren. Door mee te gaan in hun spel en belevingswereld – thuis, buiten of online – , sta je als opvoeder op een andere manier in contact met je kind. Daar word je beiden ongetwijfeld wijzer van! 
Activiteitenaanbod gemeenten Rheden en Rozendaal
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) gemeenten Rheden en Rozendaal organiseert dit jaar voor het eerst een activiteitenaanbod in de Week van de Opvoeding. Vanwege de overlapping met de kinderboekenweek en het thema, heeft het CJG samenwerking gezocht met de bibliotheek Veluwezoom en de sportverenigingen. Voor elke leeftijdsgroep is een activiteit georganiseerd, verdeeld over de verschillenden dorpskernen. Ook op de scholen wordt aandacht besteed aan het thema middels leuke activiteiten. 
Tijdens de kinderboekenweek (2 t/m 13 oktober) kunnen de kinderen meedoen aan een  kleurwedstrijd. Er is een prijsje voor elke deelnemer en er is voor iedereen een gratis boekje af te halen. 
Activiteitenprogramma Rheden/ Rozendaal
5 oktober vanaf 13.30u: Volleyballen in Dieren
9 oktober 9.30-11.30u: Spelochtend ouder en kind Velp 
9 oktober 9.00-11.00u: Spelochtend ouder en kind Dieren
9 oktober 13.30-14.30u: Samen lekker bewegen in Rozendaal
12 oktober 12.00-16.00u: Boogschieten in Dieren
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen