Gemeente Rheden heeft ruimte gevonden voor opvang vluchtelingen uit Oekraïne

Foto: Google maps

VELP – De gemeente Rheden gaat aan de Kerkallee 103 en 103a in Velp vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. Hier kunnen ongeveer 20 vluchtelingen verblijven.

Op 20 april heeft de gemeente voor minimaal één jaar een huurcontract getekend voor deze twee panden. De planning is dat de Oekraïners begin mei hun intrek nemen aan de Kerkallee.

Veilige plek

Verwacht wordt dat het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat naar Nederland komt verder zal toenemen. “Het is daarom goed dat we nu ook in de gemeente Rheden onderdak kunnen bieden aan een aantal vluchtelingen en ze een veilige plek kunnen geven. In de woningen aan de Kerkallee gaan we hopelijk over een paar weken de eerste Oekraïners opvangen. Daarnaast zijn we aan het onderzoeken of we nog meer panden in onze gemeente kunnen gebruiken voor opvang“ aldus burgemeester Carol van Eert.

Kerkallee in Velp

De panden aan de Kerkallee staan leeg en waren in afwachting van een nieuwe huurder. De gemeente gaat nu de ruimtes zo snel mogelijk inrichten met alle eerste noodzakelijke spullen. De direct omwonenden van de Kerkallee 103 en 103a zijn door een brief van de burgemeester op de hoogte gebracht van de opvanglocatie.

Meer informatie

Op Hulp voor Oekraïne – gemeente Rheden staat alle actuele informatie over de opvang van vluchtelingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen