‘Ik buurt mee!’ voor Oude Jan succesvol!

Foto: Martin Idema

VELP – ‘In ’t hart van iedere Velpenaar is een apart plekje voor de Oude Jan’. Martin Idema werd nadrukkelijk aan deze uitspraak herinnerd toen hij zich met zijn bestuur afvroeg of men opnieuw mee moest doen met de ‘Ik buurt mee!’ waardecheque actie.

“Wij willen die cheques graag schenken aan verbeteringen van de directe omgeving van deze historische plek in Velp waar veel inwoners dierbare herinneringen aan hebben. Dus dat moeten jullie wel mogelijk maken”, kreeg Idema, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Oude Jan, van veel kanten te horen. Zeker ook van de ‘ambassadeurs van de Oude Jan’, zoals hij de Velpenaren noemt die zich inzetten om waardecheques uit hun omgeving te verzamelen voor de Oude Jan.

“We zijn er bijna”

Inmiddels is een flink deel van het benodigde bedrag binnen om het kerkje veel beter aan te lichten dan nu nog het geval is. “De afgelopen week is er al voor duizenden euro’s aan waardecheques geschonken. Op dit moment, op 24 april, komen we nog ca € 3.000 tekort op het benodigde budget van ruim € 17.000.

Dus ik durf voorzichtig te hopen dat we de komende weken het richtbedrag kunnen halen. In dat geval gaan we deze zomer nog met de uitvoering aan de slag. De huidige schijnwerpers worden vervangen door warmkleurige LED-verlichting, waarmee heel veel energie wordt bespaard en die wij zo zullen plaatsen dat omwonenden er geen hinder van zullen ondervinden.

Als aanvulling erop worden de buitenmuren van de kerk ook van onderen aangelicht, waardoor de oude structuur van de muren veel beter tot zijn recht zal komen. Ook dit met warm LED-licht dat geleidelijk in kracht zal toenemen naarmate het donkerder wordt. Uiterlijk tegen middernacht hult de kerk zich weer in het donker, ook goed voor het nachtelijk dierenleven”.

Aldus een enthousiaste Martin Idema, die nog meldt dat vorig jaar september uit een inspectie van een vertegenwoordiger van de Vleermuizenwerkgroep is gebleken dat er zich geen vleermuizen ophouden in de Oude Jan en tenslotte zijn dank uitspreekt aan alle schenkers van een waardecheque voor de Oude Jan.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen