Zomer-recital met sonates van Schubert in de Oude Jan

Foto: Christian Sanders

VELP – ‘In Wenen specialiseerde ik me in de pianomuziek van Schubert’, vertelt Christian Sanders. ‘Daarom vind ik het heerlijk om in mijn huidige woonplaats Velp, in het Romaanse kerkje De Oude Jan, juist die muziek te spelen.’

Op zaterdag 11 juni 2022 om 19.30 uur is het tweede concert in een serie van vier concerten met muziek van Schubert, verdeeld over vier jaargetijden.

Na het Voorjaarsconcert met twee van zijn Weense vrienden, speelt Christian Sanders in dit Zomerconcert in zijn eentje. Op het programma staan de Sonates D 575 en D 850 van Franz Schubert (1797-1828) – die werden geschreven in respectievelijk 1817 en 1825. De volgende concerten van deze ‘Schubertiade’ in Velp zijn op zondag 2 oktober en zaterdag 4 februari.

Christian Sanders, geboren in Groningen en sinds enkele jaren woonachtig in Velp, behaalde zijn masters aan Het Utrechts Conservatorium. Hij vervolgde zijn studie aan de Musik und Kunst Privatuniversität te Wenen. Christian nam succesvol deel aan (inter)nationale concoursen en won in Wenen een prijs voor de beste interpretatie van een Schubert compositie. Inmiddels verschenen twee CD’s met zijn uitvoeringen van Sonates en Impromptus van Schubert.

  • Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp.
  • Zaterdag 11 juni 2022 om 19.30 uur
  • Entree: € 15, Vrienden Oude Jan: € 10, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 5. Kinderen gratis.
  • Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp en aan de kassa voor het concert. www.vriendenvandeoudejan.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen