Koninklijke Gazelle opent nieuw Experience Center in Dieren

DIEREN – De fietsen van Gazelle zijn onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse cultuur. Koninklijke Gazelle opent vandaag, na een verbouwing van anderhalf jaar, de deuren van haar nieuwe unieke Experience Center met een expositie en een fabriekstour.

Het Experience Center grenst aan de fabriek van Koninklijke Gazelle in Dieren waar 700 mensen jaarlijks werken aan het maken van meer dan 300.000 fietsen. Met vakmanschap worden in de fabriek in Dieren al sinds 1902 fietsen gemaakt om mensen in Nederland en in het buitenland van een tweewieler te voorzien.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Koninklijke Gazelle opent nieuw Experience Center in Dieren

Expositie Gazelle vertelt

Dieren is de bakermat van de Gazelle-fiets: in 1892 beginnen de vrienden Willem Kölling en Rudolf Arentsen een rijwielhandel die uitgroeit tot het enige Nederlandse fietsmerk dat de titel Koninklijk mag voeren. De expositie ‘Gazelle vertelt’ is onderdeel van het Experience Center en voert bezoekers langs deze 130 jaar historie. Via een loopbrug kunnen bezoekers ook een uniek kijkje nemen in de fabriek anno nu en met eigen ogen zien hoe een Gazelle-fiets wordt gemaakt.

Vind de perfecte fiets

Bezoekers kunnen in het Experience Center natuurlijk ook terecht voor een uitgebreid fietsadvies op maat. Gazelle biedt er haar volledige collectie fietsen en e-bikes aan die getest kunnen worden. Door middel van een speciale, deels overdekte, testbaan kunnen de fietsen op verschillende ondergronden en op een heuvel getest worden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Koninklijke Gazelle opent nieuw Experience Center in Dieren

 

 

“Door het realiseren van het Experience Center in Dieren, met de uitgebreide expositie over onze geschiedenis en de unieke fabriekstour, kunnen we nu iedereen deelgenoot maken van het verhaal van Gazelle. Al 130 jaar opererend vanuit Dieren, hier recht in het kloppend hart van Gazelle, laten onze medewerkers met veel trots zien hoe zij hier met vakmanschap werken aan de meest innovatieve fietsen,” zegt Paul Vreeburg, Algemeen Directeur van Gazelle.

Het Experience Center en de fabriek zijn gelegen aan de Wilheminaweg 8 te Dieren. Het Experience Center is zes dagen per week te bezichtigen en gesloten op zondag. De fabriek is doordeweeks te bezoeken en dus gesloten op zaterdag en zondag.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Voor meer informatie: Koninklijke Gazelle newsroom.

Koninklijke Gazelle opent nieuw Experience Center in Dieren

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen