Ruim 2500 bezoekers op vierde editie van Festival Goed Groen in Velp

Foto: Marjanne Eikelboom

VELP – Stralende blauwe lucht, lekkere temperatuur, beter dan gehoopt. Bij de groene en creatieve school in Velp ging het 2 juni los.

De kramen waren al opgebouwd door de Feestcentrale en de enorme nostalgische zweefmolen natuurlijk door de eigenaar maar de rest pakte het personeel zelf op samen met de studenten van het mbo. In no-time werd het feestterrein aangekleed met kleden, strobalen, kussens, zelfgemaakte stoffen vlaggenlijnen, veldbloemen, biertafels en vintage oma-lampen. Retro lampenkappen waren versierd door de stylisten in opleiding en werden in de bomen gehangen samen met vrolijke linten.

Vanaf 13.00 kwamen ook de externe standwerkers hun kraam aankleden, de band Lianne & Friends sloten hun muziekinstrumenten en boxen aan en ruim voor de openingstijd liepen er al bezoekers op het terrein en in de school voor de expositie Bloemsierkunst. Leerlingen van het vmbo verkochten smoothies, nagellakjes, armbandjes en zelfgemaakte cupcakes en leerden gelijk hoe je succesvol onderneemt.

Ruim 2500 belangstellenden voor de expositie Bloem en het Festival Goed Groen bezochten het sfeervolle evenement in Velp. Positieve geluiden alom en iedereen was blij dat er, na de corona, eindelijk weer eens iets leuks te beleven was. De school zelf was heel blij hoe alles verlopen is en vooral dat ze zoveel specialisme in huis hebben om dit samen te doen.

Werf & Match Informatieavond mbo en trainingcentre

Voor de bezoekers die enthousiast zijn geworden van de groene beroepen? Donderdag 9 juni is er van 18.00-20.00 uur een informatieavond waar de docenten en studenten voorlichting geven over het vak hovenier, bloemist en groene stylist. Het kan maar zo zijn dat ze direct hun nieuwe werkgever ontmoeten omdat een aantal bedrijven aanwezig is om de bezoekers te informeren over werk/stage.

In Velp worden ook de avondopleidingen voor hovenier en bloemstylist gegeven. Dit is weer interessant voor volwassenen die van baan willen switchen, willen bijscholen of van hun hobby hun beroep willen maken.

Festival-Goed-Groen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen