Boekpresentatie over nieuwe thriller ‘Isolatie’ Ellecomse schrijfster Tamara Onos

Foto: Tamara Onos

ELLECOM – Zaterdagmiddag 16 juli vindt in De Nicolaaskerk in Ellecom de boekpresentatie plaats van de thriller Isolatie, geschreven door de Ellecomse auteur Tamara Onos.

Locale thriller

Isolatie is de tweede thriller van Tamara Onos. In het boek zullen herkenbare plaatsen voorkomen, zoals de Ellecomse Turnhal, de Dierense camping en het bedrijventerrein in Spankeren. Tijdens de boekpresentatie zal aandacht besteed worden aan de Turnhal en aan andere onderwerpen die een grote rol spelen in het boek, zoals arbeidsmigratie en arbeidsongevallen.

Isolatie

Net als in de eerste thriller speelt arboprofessional Renske Nijland de hoofdrol. Zij is getuige van een ernstig ongeval in een piepschuimfabriek. Vlak voordat het slachtoffer wordt afgevoerd, fluistert hij een woord in haar oor. Een Pools woord. Als Renske een onderzoek start, blijkt de man spoorloos verdwenen en wordt ze tegengewerkt door de directeur. De onverwachte terugkeer van haar moeder en de vondst van een lijk in het vredige Ellecom werpen een heel ander licht op het incident.

De auteur

Tamara Onos woont in Ellecom, is moeder van drie zonen en zelfstandig ondernemer. Als arboprofessional adviseert zij bedrijven over het verbeteren van arbeidsomstandigheden. Het zwaartepunt ligt daarbij op blootstelling aan gevaarlijke stoffen tevens het hoofdthema van haar columns en blogs (www.tamaraonos.nl). Ook in Isolatie maakt zij gebruik van haar kennis en ervaringen als arboprofessional.

Boekpresentatie 16 juli

Op zaterdagmiddag 16 juli vindt de lancering van Isolatie plaats in de Nicolaaskerk in Ellecom. Tijdens de boekpresentatie zal een ronde tafelgesprek plaatsvinden met experts over diverse onderwerpen die een grote rol spelen in het boek, zoals arbeidsmigratie, arbeidsongevallen en de historie van de Ellecomse Turnhal. Aanwezig zullen zijn:

  • Gea Hofstede, namens PvdA betrokken geweest bij de woonvisie van de gemeente Rheden rondom arbeidsmigranten
  • Bart Vanraes, een Vlaamse preventieadviseur, met veel kennis over arbeidsongevallen
  • Alina Pielczyk, een Poolse dame die al 20 jaar in Nederland woont en de nodige input heeft geleverd voor informatie over Polen, Poolse arbeidsmigranten en Nederland bekeken vanuit haar ogen
  • Nettie Dekker onderzoekt samen met Elis Duringhof-Gerritsen de geschiedenis van Ellecom. Zij weet veel over één van de panden die voorkomt in het boek, de SS Turnhalaan de Eikenstraat in Ellecom
  • Yvette Rademakers is veiligheidskundige bij een foamproducent, een piepschuimfabriek. Het boek Isolatie speelt zich grotendeels af in een dergelijke fabriek.

De presentatie start om 15:30 uur, eindigt rond 17:00 uur en is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden.

Isolatie - Tamara Onos

Isolatie (ISBN 9789493192355) is vanaf 15 juli verkrijgbaar bij de uitgever www.LetterRijn.nl en via alle (online) boekhandels, inclusief de lokale boekhandel (€19,00).

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen