Start werkzaamheden Dorpspark De Laak Zuidflank Rheden

Foto: gemeente Rheden

RHEDEN – Maandag 11 juli start NTP Infra in opdracht van de gemeente Rheden met de aanleg van het Dorpspark De Laak in de Zuidflank van Rheden. De waterstand in De Laak is de afgelopen periode voldoende gedaald waardoor de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd zoals de aanleg van het recreatieve wandelpad, de waterbeleving in De Laak en de aanplant van het groen bij de dorpsentree.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind van dit jaar klaar en ligt er een prachtig park.

Het aanleggen van het nieuwe recreatieve wandelpad, nieuwe brug en de aan- en afvoer van materialen door werkverkeer kunnen geluidshinder veroorzaken. Via de IJsselsingel en de Laakweg worden diverse materialen aan- en afgevoerd.

Tijdens de werkzaamheden voor het nieuwe recreatieve pad kan het gebeuren dat de wandelpaden door het graslandschap langs De Laak tijdelijk zijn afgesloten. Deze werkzaamheden kunnen alleen worden uitgevoerd bij een lage grondwaterstand. Mocht de (grond)waterstand in De Laak de komende periode weer gaan stijgen, dan worden de werkzaamheden uitgesteld.

Masterplan de Zuidflank

Om de Zuidflank van het dorp Rheden aantrekkelijker te maken is een masterplan gemaakt. Het doel is de uitstraling van het gebied te verbeteren en goede verbindingen met de omgeving te maken. De Zuidflank loopt van Worth Rheden tot en met het begin van de Steegse haven. De eerste veranderingen in de Zuidflank zijn inmiddels te zien. Zo is de boomgaard opgeknapt en toegankelijk gemaakt en is de natuurspeelplaats aangelegd.

Wethouder Paul Hofman:

Dit is een geweldig plan waar veel inwoners van Rheden over mee hebben gedacht. Een aantal projecten zijn al uitgevoerd. Nu kunnen we starten met de aanleg van het recreatieve wandelpad. Als de werkzaamheden zijn afgerond zal het groene park een mooie uitstraling krijgen met veel biodiversiteit. Hopelijk nodigt het iedereen ertoe uit om regelmatig een rondje door het nieuwe Dorpspark De Laak te wandelen. Goed voor de natuur en de gezondheid dus.”

Kijk voor meer informatie ook op de website van gemeente Rheden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen