Aanpassing in de ritreserveringstijden van Avan per 1 januari

Foto: Avan

REGIO – In verband met de huidige chauffeurstekorten vreest taxibedrijf Avan ervoor dat zij geen vervoer kunnen aanbieden op het gewenste moment, om dat te voorkomen worden de regels voor het boeken van een rit per 1 januari 2023 gewijzigd.

Om het vervoer voorspelbaar en daardoor beter uitvoerbaar te houden moeten reizigers de ritten voor in de ochtend en de avond ruim van tevoren boeken.

Wijziging Ritreserveringstijden vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari moeten reizigers ritten met een vertrektijd tussen 08.00 en 10.00 uur ’s ochtends en tussen 22.00 uur en 00.00 uur ’s avonds eerder boeken. Door verder van tevoren de ritten te boeken, kunnen de taxibedrijven beter rekening houden met het aantal ritten en kunnen zij ervoor zorgen dat de reizigers op tijd opgehaald kunnen worden.

Ritten met een vertrektijd tussen 22.00 uur en 00.00 uur ’s avonds, kunnen vanaf 1 januari nog enkel geboekt worden vóór 20.00 uur diezelfde avond. Ritten met een vertrektijd tussen 08.00 uur en 10.00 uur ’s ochtends kunnen vanaf 1 januari geboekt worden tot 20.00 uur de voorgaande avond.

De vervroegde ritreserveringstijden gelden voor zowel online boekingen als telefonische boekingen.

Voor ritten met een vertrektijd tussen 10.00 uur ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds geldt nog steeds dat deze telefonisch 1 uur van tevoren en online 2 uur van tevoren geboekt kunnen worden.

Voor alle ritten die geboekt worden tussen 3 en 1 uur van tevoren, geldt een toeslag van eenmaal het opstaptarief van het WMO-tarief met korting. Alle reizigers worden geadviseerd zo vroeg mogelijk van tevoren ritten te boeken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen