Posbankloop bezoeken? Enkele tips 

VELP – Zondag 29 september staat Velp en omgeving in het teken van de Posbankloop. De eerste deelnemers zijn zaterdagmiddag met de Ultramars van start gegaan, zaterdagavond start de Kennedywalk en Nachtmars. Zondagochtend starten de wandelaars en ’s middag zijn de hardlopers aan de beurt. U wilt komen kijken? Rheden Nieuws geeft u een aantal tips. 

Zaterdagavond om 21.30u starten zo’n 200 deelnemers voor de Kennedywalk en Nachtmars. U leest het goed, de deelnemers gaan in het donker lopen. De start is bij Hogeschool Van Hall Larenstein aan de Larensteinselaan te Velp en is ook voor het publiek een bijzondere gebeurtenis. Zondagochtend druppelen vanaf 7.30u de eerste wandelaars van de lange afstanden binnen. Deelnemers aan de Ultramars en Kennedywalk lopen na een maaltijd de laatste etappe. Tot 13.00u starten de overige wandelaars met hun wandelroutes.
Hardlopen
Zondagmiddag staan de hardloopwedstrijden op het programma. De wedstrijden van de 6 en 15 km starten op de President Kennedylaan ter hoogte van Den Heuvel. Door het hoogteverschil aldaar is de start goed te zien voor het publiek. Voor de start is er een warming-up op het parkeerterrein. De 6 km wedstrijd start om 13.00u en de 15 km start om 14.00u. Direct na de start lopen de deelnemers op de vijver aan de Vijverlaan. Ook hier is erg veel ruimte om de lopers goed te kunnen zien. 
De finish van de wedstrijden is op de Rozendaalselaan, op vijf minuten lopen van de start. Direct bij de finish is het meestal erg druk, maar vanaf 50 meter van de finish is er voldoende ruimte om de laatste honderden meters van de deelnemers goed te kunnen volgen.
c92lnm6c2lc0lstt0ciqiavh2
Kidsrun
Terwijl de wedstrijden onderweg zijn, gaan ook de kids een wedstrijd lopen. Start en finish is het finishterrein op de Rozendaalselaan. Om 12.30u lopen de oudere kids 1000m, de Rozendaalselaan op en neer. Om 14.00u lopen de kleinsten 500m, zij keren halverwege. Langs de Rozendaalselaan is volop ruimte om dit goed te kunnen zien.
Tips langs de route
Niet alleen bij start en finish is het feest, ook langs de route wordt er werk van gemaakt een goede en leuke sfeer te maken voor de deelnemers. Zowel de 6 km als de 15 km lopers moeten de Emmapiramide over via ‘de muur van Aalbers’ (Bovenallee) wacht. Voor het publiek is dit een erg mooi plek om de lopers goed te kunnen zien en aanmoedigen. Ook waar de lopers het bos uitkomen in Rozendaal, Kerklaan ter hoogte van het kasteel, is een mooi punt om de wedstrijd te bekijken.
De 15 km lopers gaan na het vertrek richting Rheden. Op de tweede rotonde, ter hoogte van ‘Strijland’ is altijd veel publiek aanwezig om de deelnemers aan te moedigen. Van ver zie je ze al aankomen. Het einde van de Schietbergseweg is voor velen het hoogtepunt van de langste loop. Letterlijk en figuurlijk, er is veel publiek aanwezig en er is muziek. De top van de Posbank is het hoogste punt in de route.
vl5eigw8bhov8df3lmtinytgr
Muziek, feest
Verschillende muziekgezelschappen staan langs de route. Niet alleen voor de sfeer, maar ook ter aanmoediging. Sommige gezelschappen gaan spontaan langs de route staan. Zeker is dat bij Strijland in Rheden, op de top van de Posbank (Monte Reno, Sambaband) en op de Muur van Aalbers muzikanten zitten.
Afsluitingen
Voor de wedstrijden geldt dat tijdens de passages verschillende wegen zijn afgesloten. Zo zijn bijvoorbeeld de parkeerplaatsen bij bezoekerscentrum Veluwezoom, Paviljoen de Posbank en restaurant Prinsheerlijk niet bereikbaar tussen 13.00 en 16.00 uur.
Kaarten: Google Maps

Op de hoogte
blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op
“Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de
nieuwsbrief.

we3k4rxmj5iwikv1ume8b4yma
Monte Reno, 2012
gsaour8b0tm7qetvrcbhuy5on
Rozendaal, 2012
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen