Erfgoedcafé in Ellecom

Foto:

ELLECOM – Zaterdagochtend 11:00 uur, tijd voor het tweede Erfgoedcafé in Ellecom bij Landgoed Avegoor.  Net als in Spankeren waar afgelopen vrijdag de serie van Erfgoedcafés begon, was de aanloop niet overweldigend, maar er waren wel de juiste mensen die heel veel te vertellen hadden.

Met deze mensen wordt een afspraak gemaakt en zij worden gekoppeld aan één van de twintig verhalenvangers die opgeleid zijn door de gemeente Rheden. Zij zullen alle verhalen vastleggen en een gedeelte van de verhalen wordt in een te maken boek uitgegeven.
Er worden niet alleen verhalen gevangen, maar bij aanvang van ieder Erfgoedcafé wordt ook een prachtig verhaal verteld. 
Wilt u weten hoe dit verhaal afloopt? Heeft u een verhaal te vertellen? Kom dan naar één van de vijf nog plaats te vinden Erfgoedcafés, klik HIER voor meer informatie.
Het verhaal wordt verteld door Marian Hartelo en Martijn van Eijk van de organisatie Marieke Soetebier, zij zijn momenteel heel druk met de organisatie van stuk erfgoed wat 200 jaar geleden speelde, namelijk: Het ontzet van de Veluwezoom.
In het weekend van 30 november en 1 december zijn er diverse grote activiteiten in de gemeente en wordt door 500 “soldaten” Het ontzet van de Veluwezoom nagespeeld. Klik HIER voor meer informatie.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
erfgoedcaf2
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen