Veilig de winter door met een Honda CRV SUV

Foto:

De prachtige zomer van dit jaar loopt op zijn einde en gezien de weertrend van de laatste jaren is de kans groot dat we ook dit jaar weer een strenge winter tegemoet gaan. Met name in het verkeer kan strenge vors, sneeuw en ijzel voor veel overlast zorgen. 

Niet zelden berichten media over forse vertraging van het openbaar vervoer, wordt er te weinig strooizout ingekocht door gemeenten en kan de pechhulp alle pechgevallen in deze drukke periode maar met moeite aan. Echter, veel Nederlandse huishoudens zijn ook onvoldoende voorbereid op de winter en maken hun auto niet of te laat winterklaar. Hierdoor neemt de kans op pech of ongelukken aanzienlijk toe. 
Naast de nodige voorzorgsmaatregelen is het soort wagen ook van grote invloed op de mate van veiligheid en comfort gedurende extreme weersomstandigheden. Uit onderzoeken blijkt dat het rijden met een auto die geschikt is voor off-road driving, zoals de Honda CRV SUV bijvoorbeeld, ook erg geschikt is voor het rijden in winterse omstandigheden. 
De SUV, wat staat voor Sport Utility Vehicle, is een wagen die ergens het midden houdt tussen een pickup en een minivan en geniet een groeiende populariteit onder Nederlandse automobilisten. Deze sportieve uitvoering van de terreinwagen is vaak voorzien van een 4×4 aandrijving dat de wegligging bevordert, met name tijdens glad weer en bij off-road rijden. Een SUV beschikt doorgaans over een krachtige motor, wat het rijdcomfort in extreme weersomstandigheden, bergachtig landschap of op onverharde wegen verbeterd. Zo is de Honda CRV SUV bijvoorbeeld, welke te verkrijgen is in een 2.2 liter dieseluitvoering (150 pK) en 2.0 i-VTEC benzinevariant, ook voorzien van diverse veiligheidsvoorzieningen. 
Naast een geschikt voertuig is het rijgedrag ook van grote invloed op de mate van veiligheid als het weer tegen zit. Vervoersbonden verzoeken automobilisten dan ook nadrukkelijk om tijdens gladheid met gematigde snelheid te rijden en om extra bedachtzaam te zijn op het rijgedrag van andere weggebruikers. De afstand tot voorliggers dient verdubbeld te worden om de veiligheid te garanderen. 
Steeds vaker beschikken voertuigen tegenwoordig over standaard veiligheidsvoorzieningen, zoals adaptieve snelheidsregeling op de Honda CRV SUV waarmee de afstand tot de voorligger automatisch wordt bewaakt. Waar nodig kan het systeem ingrijpen en een noodsignaal afgeven bij naderende calamiteiten. Daarnaast zijn veel nieuwe auto’s voorzien van een whiplash-preventiesysteem, wat de kans op een whiplash bij een kop-staatbotsingen tot een minimum beperkt. 
Daarnaast zijn winterbanden een vereiste om veilig te kunnen rijden bij glad weer. De geavanceerde samenstelling van de band zorgt ervoor dat het rubber harder wordt wanneer de temperatuur daalt, wat resulteert in een betere grip en een goede wegligging. Ook is het profiel voorzien van een andere groef die de grip verbetert, met name bij gladheid en het rijden in de sneeuw.
Onlangs werd nog bekend gemaakt dat ruim 400.00 Nederlanders nog op winterbanden doorrijden bij warmer weer. Belangenorganisaties voor automobilisten raden dit ten zeerste af, omdat de banden harder slijten én omdat de remweg tot 5 meter langer is. Daarnaast leidt het tot een aanzienlijk hoger brandstofverbruik omdat de wrijving van de band vele malen groter is dan zomerbanden. 
Kijk voor informatie over de voordelen van de Honda CRV SUV voor off-road rijden op: http://www.fl.honda.be/content/wagens/modellen_cr-v.php
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen