Zeewolde kreeg alsnog geen datacentrum, krijgt gemeente Rheden een megastal?

Foto: Ernst Bos

ELLECOM – Ruim vijf jaar geleden wijzigde de Rhedense gemeente het  bestemmingsplan dat de bouw van de Megastal op landgoed  Middachten mogelijk maakt. Sindsdien hebben de Rhedense  politieke partijen, met uitzondering van de SP, niet meer over dit  onderwerp gesproken. En dat is, gezien de commotie over stikstof en  veeteelt in de afgelopen jaren, nogal vreemd. 

Het idee kan zijn dat de gemeenteraad niks meer kan doen. Dat valt  te bezien. De fracties kunnen zich, in deze verkiezingstijd, opnieuw  uitspreken over de Megastal op Middachten. Zij kunnen kiezers vertellen wat zij nu vinden van deze Megastal. Een stal die zeker 20  jaar lang het landschap zal veranderen en vervuilen. Die, direct naast  de kwetsbare bronbossen op Middachten, stikstofneerslag, mest, stank en verkeer laat toenemen. 

De gemeenteraad en het nieuwe gemeentebestuur in Zeewolde verzetten zich vorig jaar alsnog tegen de bouw van de Gigaserver van Meta (Facebook), ook al was het bestemmingsplan daarvoor eerder  goedgekeurd. Het verzet tegen de Gigaserver was zo groot dat Meta  afzag van het project. Dat kan ook gebeuren wanneer het Rhedense  gemeentebestuur en raadsfracties zich alsnog uitspreken tegen de  Megastal op Middachten. De Rhedense politiek kan het succes van  de actie in Zeewolde herhalen. Rheden kan het Zeewolde aan de  IJssel worden en voorkomen dat Middachten de Megastal laat  bouwen.  

De Stichting Behoud Uiterwaardenlandschap roept daarom de  gemeenteraadsfracties in Rheden op zich uit te spreken over de  mogelijkheid dat landgoed Middachten de bouw van de Megastal wil  doorzetten. 

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen