De bouw van het nieuwe gemeentehuis in Rheden gaat van start!

Foto: gemeente Rheden

De gemeente Rheden heeft de aannemers geselecteerd voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis. De bouw is gegund aan het bouwbedrijf Van Wijnen Arnhem en ITN Techniek neemt de installatietechniek voor haar rekening. Hiermee gaat het project een nieuwe fase in. In april starten de eerste werkzaamheden.

Twee regionale bedrijven gaan aan de slag

De aanbesteding was bewust verdeeld in 3 percelen zodat ook lokale en regionale partijen een kans maakten: de bouw, de elektrotechnische installaties en de werktuigbouwkundige installaties. De inschrijvingen zijn beoordeeld op duurzaamheid, kwaliteit en prijs. Van Wijnen Arnhem B.V. en ITN installatietechniek uit Ede kwamen als beste uit de bus. Vanaf april starten zij met de eerste werkzaamheden. Naar verwachting wordt het gemeentehuis opgeleverd in oktober 2024. Aan het eind van 2024 zullen de medewerkers hun intrek nemen in het nieuwe gemeentehuis.

Interieur geïnspireerd op het Rhedense landschap

Inwoner, medewerker en bezoeker: Iedereen moet zich thuis voelen in het nieuwe gemeentehuis van Rheden. De karakteristiek van de gemeente Rheden wordt daarom verwerkt in het interieur. Het Rhedense landschap vormt de inspiratiebron voor de materialen en kleuren die gebruikt worden. Het nieuwe gemeentehuis wordt zichtbaar duurzaam en circulair. De beuken, afkomstig van Landgoed Middachten, en de plafonds uit het oude gemeentehuis worden verwerkt in de vaste inrichting zoals de pantry’s, lambrisering en plafondafwerking. Verder staan natuurlijke kleuren als groen, beige en bruin centraal bij de aankleding.

Duurzaam terreinontwerp

Ook zijn er inmiddels stappen gezet met het ontwerp van het terrein rondom het gemeentehuis. Het idee is om ook het terrein een duurzame invulling te geven. Er is aandacht voor biodiversiteit en klimaatadaptatie. Ook onderzoekt de gemeente of de opwek van energie op het terrein, voor het gebruik van laadpalen, mogelijk is.

Wethouder Klomberg:

”Ik verheug me erop dat de bouw gaat beginnen! We gaan met veel vertrouwen de volgende fase in. Bij de sloop hebben we 98% van de het oude gemeentehuis hergebruikt. Ook in de komende fase stimuleren we het gebruik van circulaire en hernieuwbare materialen. Daarnaast wordt er veel hergebruikt uit het oude gemeentehuis en passen we lokale materialen toe. De wol van de schaapskudde en het hout van Middachten zijn hier prachtige voorbeelden van.”

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen