Buurtkast Velp-Zuid zoekt meer donateurs

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – In Velp-Zuid staat sinds februari 2023 het buurtkastje, ‘Geven en nemen’. Hier staan overdag producten in voor de minima.

Mensen die het goed kunnen gebruiken mogen maximaal 3 artikelen per keer meenemen. In de avond wordt het kastje leeggemaakt om vervolgens de volgende dag weer te vullen.

Regelmatig worden er door buurtbewoners en de beheerders van het kastje etenswaren gedoneerd, maar er wordt zoveel van het buurtkastje gebruik gemaakt dan er regelmatig te weinig spullen zijn om aan te bieden.

De beheerders doen dan ook een oproep voor meer donateurs

Dit mogen particulieren zijn maar ook bedrijven zijn van harte welkom.

Houdbare, niet aangebroken verpakkingen en spullen die buiten de koeling bewaard kunnen worden zijn van welkom. Denk aan bijvoorbeeld: Groenten in glas of blik, pakjes soep, pasta maar ook verzorgingsmateriaal is wenselijk zoals maandverband, zeep, doucheschuim of wasmiddel. Ook staat er een bakje in de kast met kortings- waardebonnen waaruit bezoekers een keuze kunnen maken.

Wij doen dit geheel vrijwillig en met plezier om iemand toch een beetje te kunnen helpen in deze moeilijke tijden

De Buurtkast is eigenlijk een soort mini voedselbank waarbij mensen zonder opgave van reden en schaamte hoognodige artikelen mogen meenemen.

Wil u meehelpen?
Loop dan eens langs en zet u donatie in de kast ‘Geven en nemen’ of neem contact op via de Facebookpagina of mail

Namens de oprichters en gebruikers hartelijk dank!

Locatie: Doctor Willem Dreeshof in Velp-Zuid

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen