Schweer bey der Beckehof stralend middelpunt OMD 2013

Foto:

DIEREN – Het zal niemand ontgaan zijn dat afgelopen weekend Open Monumentendag 2013 was. In de gemeenten Rheden en Rozendaal stonden van tientallen monumenten de deuren open voor het publiek. Na jaren van afwezigheid stond Schweer bey der Beckehof weer in het middelpunt van de belangstelling en dat hebben de bewoners geweten…

Was het op zaterdag 14 september al gezellig druk, op zondag 15 september was het wel heel erg druk. Het parkeerterrein aan de Harderwijkerweg was afgeladen en de naast de hof gelegen Piersonstraat stond vol. Dat er zelfs internationale belangstelling voor het monument was, bewees een geparkeerde auto met Duits kenteken.
Drie dagen
Voor het hof begon het evenement al op vrijdag 13 september met de opening en de Klassendag. Ondanks de regenachtige zaterdag, trokken veel bezoekers naar de Harderwijkerweg. Door het mooie weer van zondag gingen veel mensen op pad en namen velen van hen van de gelegenheid gebruik het hof eens van dichtbij te bewonderen. Een aantal bewoners kon spullen op de stoep van hun huis uitstallen en er was het op het pleintje voor de kapel een terrasje ingericht.
omd-2013-hof-15092013-012
Kinderen kijken waar hun ouders blijven
Tevreden
Schweer bey der Beckehof is eerder dit jaar na een renovatie van twee jaar ‘heropend’ en viert in 2013 haar 100-jarig bestaan. Open Monumentendag 2013 maakte het feest compleet. De bewoners zijn zeer tevreden over het weekend en de aandacht. “We hebben er van genoten, maar vinden de rust van het Hof nu ook wel weer lekker”, aldus een bewoner maandag.
Foto boven: Staan, want er waren geen stoelen meer; Bijdrage en foto’s: Peter de Waard
Kijk voor alle berichten en foto’s in het dossier ‘Open Monumentendagen 2013’, link zie onder dit bericht.

Op de hoogte
blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op
“Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de
nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen