Historische Dorpswandeling Laag-Soeren van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal

Foto: rheden.nieuws.nl

LAAG-SOEREN – Op zondag 3 september 2023 organiseert de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal een historische Dorpswandeling door Laag-Soeren

Deze wandeling, die start om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats van de voormalige Wasserij De Waterval, heeft als thema “In de voetsporen van Otto van Kesteren en Jut van Breukelerwaard”. Door beider toedoen is immers Laag-Soeren geworden tot wat het nu is: een beschermd dorpsgezicht met een bijzondere geschiedenis. Tijdens de wandeling zal daar veel van te zien en over te vertellen zijn.

De term “voetsporen” kunnen we hierbij beslist letterlijk nemen. Geen anderen dan deze twee beroemdheden hebben zo duidelijk hun footprint in Laag-Soeren achter gelaten. De één vanaf 1767 in het landschap, zijn landhuis en de ontwikkeling van het dorp. De ander een paar honderd jaar later die, gebruikmakend van de nieuwe infrastructuur met de sprengen, een badhuis liet bouwen waar de geneeskunst op basis van koudwater-therapie werd beoefend. De voetsporen uit beide periodes zijn nog duidelijk in de wandelroute aanwezig. Het is ook daarom dat het dorp de status heeft van bescherm dorpsgezicht. Tijdens deze wandeling komen veel van deze footprints aan de orde. U vindt ‘De Waterval’ op de hoek van de Badhuislaan en de Jut van Breukelerwaardlaan.

  • Verzamelen op de parkeerplaats van voormalige Wasserij De Waterval, Jut van Breukelerwaardlaan 1
  • Aanvang 13.00 uur, duur wandeling ongeveer 2 à 2 1/2 uur
  • Let op: Geen horeca/toiletgelegenheid onderweg
  • De wandeling is voor de leden OHK-RR gratis en niet-leden betalen 3 euro. U kunt ook meteen lid worden. De gidsen zijn Cees Ursem en Harry Klein Koerkamp.
  • Aanmelden/ reserveren voor de wandeling: [email protected]

Volgende dorpswandelingen:

– 01 Oktober Dorpswandeling Rheden
– 15 oktober Wandeling ism. Natuurmonumenten ‘Teerosen -Posbank’
– 05 November Dorpswandeling Rozendaal

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen