Gemeente legt restauratie Villa Rhederhof stil

Foto: Rhederhof

DE STEEG – De gemeente Rheden heeft tijdens een tussentijdse controle van de restauratie van Villa Rhederhof geconstateerd dat er werkzaamheden zijn verricht die volgens de restauratievergunning niet zijn toegestaan. De gemeente heeft daarom de bouw van Rhederhof stilgelegd.

Een restauratievergunning houdt in dat men een pand alleen in de oorspronkelijke staat mag terugbrengen en herstellen. In artikel 11 van de monumentenwet staat onder meer dat het slopen of verbouwen van delen van een monumentaal pand niet mag zonder vergunning. De vergunning kan pas worden afgegeven als het duidelijk is welke bestemming, ofwel functie het pand gaat krijgen. 
De functie die de Villa nu heeft volgens het bestaande bestemmingsplan is: bejaardenoord. Als de eigenaar een andere functie aan het pand wil toekennen dan is daarvoor een bestemmingsplanwijziging nodig. De gemeente toetst dan of de gewenste wijziging van de functie passend is en niet in strijd met de wet.
Tot op heden is er geen bestemmingsplanwijziging ingediend bij de gemeente, terwijl er wel bouwactiviteiten zijn verricht die hierop vooruitlopen.
Wethouder Ron König: “We vinden het jammer dat we dit noodgedwongen moeten doen. We zien graag dat Villa Rhederhof gerestaureerd wordt en een aantrekkelijke bestemming krijgt die past bij onze gemeente. Daar zijn we nu met de eigenaar over in gesprek.”
Al met al kan de stillegging van Rhederhof 1,5 jaar duren wegens de voorbereidingen en de wettelijke inspraakprocedures.
Foto: @Rhederhof
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
article
19730
DE STEEG – De gemeente Rheden heeft tijdens een tussentijdse controle van de restauratie van
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/19730/gemeente-legt-restauratie-villa-rhederhof-stil/
2013-09-05T19:54:22+00:00
https://rheden.nieuws.nl/media/sites/280/2013/09/maqkwgvwozd5715p2hs6k1esf-villa-rhederhof.jpg
Nieuws