Dienstauto’s Rheden op aardgas

DE STEEG – De gemeente Rheden schaft zes dienstauto’s aan voor Toezicht en Handhaving. Vier  ervan gaan rijden op aardgas. Op 5 september overhandigt wethouder Tiemens de sleutels aan de medewerkers op de gemeentelijke werkplaats in Dieren.

Via de aanschaf van de dienstauto’s geeft de gemeente invulling aan haar duurzaamheids-ambities (Programma Rheden CO2 neutraal). Rijden op aardgas is schoon. Aardgasvoertuigen stoten veel minder vervuilende en schadelijke stoffen uit dan voertuigen met conventionele brandstof. Daarbij is het goedkoper. Verder vergroot het gebruik van de dienstauto’s de herkenbaarheid van de gemeente. Hiervoor worden de auto’s voorzien van belettering en het logo van de gemeente.
Dankzij subsidie van de Stadsregio is er voor het tanken op de werkplaats in Dieren een gasvulinstallatie neergezet.  Door in de toekomst de bedrijfsauto’s van het Openbaar Beheer te vervangen door auto’s op aardgas kan de gasvulinstallatie optimaal worden benut. 
Na een uitgebreide selectiefase is gekozen voor de aanschaf van 4 VW Up!’s, 1 VW Caddy en 1 Skoda Yeti. De keuze is bepaald aan de hand van prijs, duurzaamheidseisen en een gebruikerstest. Vier auto’s rijden op aardgas. De reden dat twee auto’s niet op aardgas rijden is dat deze niet in een aardgas-variant beschikbaar zijn.

Op de hoogte
blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op
“Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de
nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen