Berry en Sonja Kapel: 45 jaar inzet voor Dierense Speeltuin

DIEREN – Zaterdag 4 november was een bijzondere dag voor Berry en Sonja Kapel. Ze vierden hun indrukwekkende 45-jarige inzet voor de Dierense Speeltuin, en dat mocht natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. De vrijwilligers besloten om hen eens goed in het zonnetje te zetten met een jubileumfeest, waar iedereen welkom was om hen te feliciteren. Zelfs burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden was erbij.

Marieke Hartjes, de voorzitter, sprak vol lof over het stel:

“Berry en Sonja Kapel worden liefkozend de ‘opa en oma’ van de Dierense Speeltuin genoemd. Ze hebben zich al 45 jaar met hart en ziel ingezet voor de speeltuin en zijn onlosmakelijk verbonden met dit stukje paradijs,” vertelde Marieke Hartjes. “Sonja treedt wat meer op de voorgrond dan Berry, maar geloof me, hij doet minstens evenveel. Beiden hebben een groot hart voor anderen. Leeftijd is voor hen geen obstakel; Sonja is 71 en Berry is 75, maar ze zijn nog steeds actief voor de speeltuin bijna elke dag. Berry beheert de financiën als penningmeester, terwijl Sonja de winkel runt, de ledenadministratie bijhoudt en keer op keer voldoende fondsen weet te werven voor nieuwe projecten in de speeltuin, zoals de natuurspeelplaats waar de afgelopen jaren hard aan is gewerkt.”

Alle sponsoren, medewerkers, stichtingen en bezoekers die de Dierense Speeltuin een warm hart toedragen, waren uitgenodigd voor dit speciale jubileum. Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden opende de felicitaties en prees Sonja en Berry Kapel voor hun geweldige inzet, waardoor de Dierense Speeltuin is uitgegroeid tot een van de grootste en mooiste non-commerciële speeltuinen in Nederland, en bekend is in de wijde omgeving. Hij sprak de hoop uit dat zijn kleinkind, wanneer hij groot genoeg is, de speeltuin zal bezoeken, en dat de tweeling, als die wordt geboren en oud genoeg is, dit ook zal doen.

Vervolgens nam Albert Lentink, voorzitter van het Buurtschap van Dieren, het woord. Hij overhandigde het paar een replica van het grote beeld bij de marktkraam aan de Hogestraat hoek Kerkstraat, de “Marktkoopman met de toekomst verborgen in de kristallen bollen.”

Jos Spanbroek van de Spelerij-Uitvinderij bood een kunstwerk aan: een soort wipwap met Sonja aan de rechterkant en Berry aan de linkerkant, mooi in evenwicht maar soms ook niet. Soms heeft de ene de overhand, soms de ander!

De Gelre band Dieren bracht een muzikale serenade aan het echtpaar, en het korps overhandigde Sonja en Berry een prachtige bos bloemen. Uiteraard ontbraken de Gebr. Rijneveld niet, zij hebben talloze uitbreidingen van de speeltuin gerealiseerd en feliciteerden het stel. Daarna volgden nog talloze andere aanwezigen met hun felicitaties.

De receptie was te bezoeken van 15:00 tot 16:30 uur. Voor meer informatie, kun je terecht op de website: https://www.dierensespeeltuin.nl/.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen