Dorpshuis Rheden viert haar 10-jarige bestaan

DIEREN – Op vrijdag 3 november 2023 vierde het Dorpshuis Rheden een feestelijke mijlpaal: haar 10-jarig jubileum. Dit heuglijke moment werd gevierd met een receptie waar bestuursleden, vrijwilligers, gebruikers en bezoekers van het Dorpshuis aan het Mr. Burg. V Leeuwenplein in Rheden van harte welkom waren.

Vanaf 16.30 uur stond iedereen bij het dorpshuis Willem de Zwijger klaar om gasten te ontvangen. Opvallend was de aanwezigheid van een typische Britse Bobby bij de ingang, die leek op een standbeeld in de hal. Plots begon hij in het Engels om uitnodigingen te vragen aan de bezoekers, wat voor enkele schrikreacties zorgde, maar al snel veranderde in vrolijke lachende gezichten.

Om 17.00 uur nam Jan Twilhaar, de voorzitter van het Dorpshuis, het woord en verwelkomde iedereen op deze bijzondere gelegenheid: het 10-jarig jubileum. Hij was verheugd dat er zoveel aanwezigen waren die zich verbonden voelden met het Dorpshuis, waaronder de 60 vrijwilligers die wekelijks actief zijn. Als eerste stond hij stil bij de belangenvereniging Rheden Dorpsbelang, die in 2011 het initiatief nam om een plan te ontwikkelen voor een Dorpshuis. Dit huis zou dienen als ontmoetingsplek voor sociale en culturele activiteiten en een plaats zijn waar jong en oud elkaar kunnen treffen.

Op 1 november 2013 opende het Dorpshuis haar deuren en sindsdien hebben ze jaarlijks ongeveer 25.000 bezoekers mogen verwelkomen. Het Dorpshuis fungeert als gastheer voor diverse verenigingen, zoals Koersbal, Bridgeclub, Tai Chi, muzieklessen, het naaiatelier en de kookgroep van het Rhedens Maal, die wekelijks een warme maaltijd verzorgen. Daarnaast herbergt het Dorpshuis een bibliotheek, het consultatiebureau en organiseert het maandelijks het Repair Café, Hei en Wol, en Incluzio Rheden. Ook maken incidentele huurders zoals carnavalsvereniging De Heiknüüters, Vluchtelingenwerk en de Vespaclub gebruik van de faciliteiten. Het Dorpshuis Rheden wordt ondersteund door 24 gastvrouwen en -heren, en het pand wordt gedeeld met Siza.

Na deze overzichtelijke introductie gaf Jan Twilhaar het woord aan wethouder Gea Hofstede van de gemeente Rheden. Zij feliciteerde het Dorpshuis van harte met het 10-jarig bestaan en prees de sterke betrokkenheid van Rhedenaren bij deze bijzondere plek. Ze merkte op dat er bijna geen beschikbare ruimte meer is in het rooster vanwege de hoge vraag naar activiteiten. De gemeente heeft ook frequente aanwezigheid getoond, vooral omdat het nieuwe gemeentehuis nog niet gereed is, waardoor ze nog meer betrokken zijn bij het Dorpshuis. Als blijk van waardering bood ze een envelop en een schilderij van het oude gemeentehuis aan om ergens in het Dorpshuis op te hangen. Ze sloot af met een toost op een succesvolle toekomst voor het Dorpshuis.

De receptie was toegankelijk van 17:00 tot 19:00 uur. Voor meer informatie, kun je terecht bij het Dorpshuis Rheden.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen