Ouders opgelet: twee gratis webinars rondom opvoeden

Foto: ProPersona

Deze maand organiseert ProPersona samen met Incluzio Rheden een tweetal online bijeenkomsten (webinars) voor ouders en opvoeders. Een ervan heeft als onderwerp het vinden van balans in opvoeden, werk en vrije tijd. De andere gaat over het grenzen stellen bij pubers. Beide webinars zijn helemaal gratis te volgen, gewoon thuis achter de computer of vanaf de mobiele telefoon.

Voor veel ouders en opvoeders is het soms even zoeken naar de juiste balans in het dagelijks leven. Of kan het lastig zijn om verbonden te blijven met uw puber. Hebt u dat ook? Misschien is een van deze twee webinars dan iets voor u.

Vind balans in planning en tijd voor uzelf

Er komt veel kijken bij het combineren van het opvoeden van een kind met andere verantwoordelijkheden. Van traktaties tot zwemles, van werken tot sporten en van koken tot huishouden. Het lukt niemand om dit altijd vlekkeloos te combineren en vol te houden. Maar hoe vind je hier een fijne balans in? En belangrijker nog: hoe vind je tijd voor jezelf? Krijg tips & tricks tijdens het GRATIS webinar ‘Alle ballen in de lucht’. Deze is op woensdag 22 november 2023 van 20:00 – 21:30 uur.

Grenzen stellen en de puberteit

Hebt u een puber thuis en loopt u daarbij tegen veel uitdagingen aan? Sluit dan aan bij dit gratis webinar over het puberbrein en het stellen van grenzen. Leer hoe u uw puber zo goed mogelijk begeleidt en leert begrijpen. En hoe belangrijk het is om daarbij grenzen te stellen. Deze webinar is op donderdag 30 november 2023 van 19:30-21:00u.

Meedoen?

Het is nodig om u vooraf hiervoor aan te melden. Dat kan via [email protected]. Na aanmelding ontvangt u de deelnamelink.

Over Incluzio

Incluzio werkt in verschillende gemeenten aan een samenleving waarin iedereen meedoet, meetelt en van betekenis is. Door een vernieuwende aanpak krijgen meer mensen betere ondersteuning. Incluzio laat zien dat dit kan met minder geld. De sterk groeiende organisatie werkt in opdracht van een flink aantal gemeenten, waaronder Utrecht, Rotterdam, Rheden, Venlo en Leeuwarden. De aanpak van Incluzio kenmerkt zich door uit te gaan van veerkracht, talenten en het probleemoplossend vermogen van inwoners en buurten. Door radicaal integraal te werken, zonder schotten en bureaucratie, lukt het Incluzio om meer inwoners te bereiken binnen hetzelfde (of kleiner) budget.

Samen sterker in Rheden en Rozendaal

Iedereen kan meedoen in de samenleving: jong, oud, met of zonder beperking. Daar ondersteunt Incluzio Rheden bij op een praktische manier. Een manier die past bij de inwoner en die is georganiseerd in het eigen dorp. Incluzio is er voor alle inwoners die problemen hebben die zij niet zelf kunnen oplossen.

Incluzio Rheden helpt bij het vinden van oplossingen om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen. Door ook te kijken welke mogelijkheden er zijn in de directe omgeving en een verbinding te maken met collectieve buurtvoorzieningen. De vele mooie en krachtige bewonersinitiatieven, verenigingen en dorps- en buurthuizen worden verbonden en ondersteund zodat zij zich volledig kunnen richten op de inwoners. Samen met inwoners en partners maken we van elke buurt in Rheden en Rozendaal een betere buurt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen