WijkSport: gratis sportactiviteiten voor kinderen

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Om de gezondheid en het welzijn van jongeren te verbeteren, lanceert Sport in Rheden een gratis sportprogramma speciaal voor kinderen in de wijk. Het stimuleren van  lichaamsbeweging en het aanmoedigen van een actieve levensstijl is een belangrijk onderdeel van het programma. En dit allemaal op een leuke en toegankelijke manier.

WijkSport

Binnen het programma WijkSport worden er wekelijkse sessies aangeboden op verschillende locaties in de wijk. Kinderen uit de hele gemeente, van alle leeftijden en niveaus zijn welkom om deel te nemen aan deze activiteiten, die een scala aan sporten omvatten. Variërend van voetbal en basketbal tot atletiek en gymnastiek. Met als doel de kinderen te inspireren actief te blijven.

Gratis

Wat het programma nog unieker maakt, is dat alle activiteiten volledig gratis zijn voor kinderen. Hierdoor hoopt de organisatie dat alle kinderen in de wijk kunnen profiteren van de positieve effecten van regelmatige lichaamsbeweging.

Programma

Het initiatief van gratis sportactiviteiten voor kinderen is begin van dit schooljaar gestart en vanaf maandag 20 november is het wekelijks van 15.00 tot 16.00 uur op verschillende sportpleinen in de wijk. In de winterperiode is er elke laatst week van de maand een speciale activiteit in de sporthal.

Wethouder Ronald ter Hoeven: 

Ik vind het belangrijk dat alle kinderen gelijke kansen hebben, ook als het gaat om sporten. Geld mag geen belemmering zijn om deel te nemen aan sportieve activiteiten. Daarom roep ik alle ouders, verzorgers en  inwoners op om hun kinderen aan te moedigen deel te nemen aan WijkSport. En ik hoop dat ze door mee te doen aan WijkSport uiteindelijk de stap maken naar een sportvereniging.“

Belangstellenden kunnen meer informatie vinden op de website www.sportinrheden.nl/voor-scholen/wijksport of contact opnemen via [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen