2 juni: Fietsen voor een goed doel van Zeist naar Parijs

20 mei 2016, 11:00 Nieuws
zepa challenge 0
VELP/ZEIST/PARIJS - Enigma fietst op 2 juni 2016 samen met klantteams voor het goede doel naar Parijs! De ZEPA Challenge (Van ZEist naar PArijs) is een terugkerend evenement, georganiseerd door Enigma, waarbij ze in 24 uur in estafettevorm naar Parijs fietsen.
Dit jaar zamelen zij sponsorgeld in voor vluchtelingenkinderen in Nederland.
Paul Jans, Managing Director bij Enigma, wonend in Velp:
‘De grote stroom vluchtelingen is een van de uitdagingen van onze tijd. Kinderen zijn hier vaak de dupe van. En dat is waar Enigma wil helpen, want we komen elkaar tegen, moeten samen opgroeien en straks ook samen leren werken met verantwoordelijkheid voor elkaar. We willen jonge vluchtelingen een kans geven om zich de vaardigheden van de 21e eeuw eigen te maken.’
Daarom organiseert Enigma in 2016 net als twee jaar geleden de ZEPA Challenge. Samen met klanten fietst het bedrijf van Zeist naar Parijs om geld op te halen voor deze jonge vluchtelingen. De opbrengsten worden gebruikt om specifieke leermiddelen ter beschikking te stellen voor techniek, communicatie, probleemoplossing, programmeren maar ook muziek, dans en cultuur. Activiteiten, waarbij taal geen barrière vormt en kinderen zich vanaf de eerste dag in Nederland kunnen ontwikkelen en uiten.
Alle donaties komen volledig ten goede van het goede doel, Enigma consulting draagt alle kosten.
Waar fietsen ze voor?
Enigma heeft twee projecten uitgekozen die zich inzetten voor vluchtelingenkinderen: de basisschool van Asielzoekerscentrum Zeist en Stichting YOIN. Elke donatie wordt volledig besteed aan onderstaande twee projecten. Dit zijn de twee projecten:
  • Stichting YOIN: YOIN begeleidt jonge, alleenstaande minderjarige vluchtelingen, die zonder ouders en familie in Nederland komen en worden opgevangen in groepshuizen in Arnhem en Apeldoorn. Ellie Elskamp, projectmanager innovatie bij Lindenhout YOIN: “YOIN staat voor mee doen en mee mogen doen, Top dat ZEPA Challenge mee doet”.
  • Basisschool WERELDKIDZ VRIJE VOGEL, Azielzoekerscentrum Zeist: Wereldkidz Vrije Vogel is een basisschool voor kinderen van 4 tot 12 die wonen op het AZC in Zeist. De opbrengsten van de ZEPA Challenge zullen zij gebruiken voor de aanschaf van Educatief Lego, dat speciaal is ontwikkeld voor onderwijs.
De ZEPA Challenge organisatie bezocht zowel de basisschool in kamp Zeist als de activiteiten van Yoin en heeft met eigen ogen kunnen zien dat zij alle hulp goed kunnen gebruiken.
zepa challenge 0a
Wat is de ZEPA Challenge?
Enigma fietst in 24 uur in estafettevorm van Zeist naar Parijs. Iedere deelnemer is onderdeel van een team van 3 tot maximaal 9 personen. Per team fietst steeds één deelnemer, maar ze starten en finishen samen. In totaal zijn er 9 etappes van tussen de 50 en 70 km. De tiende etappe naar de finish fietsen zij met alle deelnemers.
Doneren
Wil je dit initiatief ook steunen met een donatie? Ga naar de website www.zepachallenge.nl en klik op doneer of maak geld over op Stichting ZEPA Challenge, IBAN NL72 TRIO 0198 3495 80.
Wie is Enigma?
Enigma is een sociaal bedrijf en hecht waarde aan ambitie, eerlijkheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Enigma uit dit, bijvoorbeeld door goede doelen te steunen met sportieve benefietacties. Hierbij is geen uitdaging te groot, door samenwerking is alles mogelijk.