Gratis reizen voor kinderen met het Openbaar Vervoer

Foto:

REGIO – ‘Ervaar het OV’ start in september een actie waarbij kinderen gratis met de bus en regionale trein kunnen reizen. Onder begeleiding van een betalende volwassene kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar gratis mee met het openbaar vervoer in Gelderland, Overijssel en Flevoland.

Bij de aftrap van de campagne op scholen in Arnhem, Zwolle en Lelystad kregen leerlingen een Ervaar het OV-programma aangeboden. De campagnefiguren kwamen tot leven en gaven de kinderen een inkijkje in de wereld van het regionale openbaar vervoer.
Kinderen gratis
Op de vernieuwde website www.ervaarhetov.nl staat in september de actie ‘Kinderen Gratis’ centraal. Er is een quiz met vijf filmpjes over de bus en de trein. Ook staan er inspiratietips en acties op, waardoor het reizen met het openbaar vervoer wordt gestimuleerd.
Initiatiefnemers
Ervaar het OV is een initiatief van de provincies Gelderland, Overijssel, Flevoland, de Stadsregio Arnhem Nijmegen, gemeente Lelystad en de openbaarvervoerbedrijven (Arriva, Breng, Connexxion en Syntus) in deze gebieden. Het doel van Ervaar het OV is om inwoners bekend te maken met de mogelijkheden van het openbaar vervoer, dat inwoners het OV gaan uitproberen en dat ze ermee blijven reizen.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen