Eerste buurtplan Boterbloemstraat Rheden op de deurmat.

Foto:

Ik buurt mee! Woensdagmiddag 22 mei om 14.00 uur reikt burgemeester P.M. van Wingerden-Boers het eerste buurtplan uit aan de bewonersgroep Boterbloemstraat in Rheden. Dit gebeurt bij de speeltuin aan de Boterbloemstraat.

Ik buurt mee! Woensdagmiddag 22 mei om 14.00 uur reikt burgemeester P.M. van Wingerden-Boers het eerste buurtplan uit aan de bewonersgroep Boterbloemstraat in Rheden. Dit gebeurt bij de speeltuin aan de Boterbloemstraat.

Vorig jaar is de gemeente Rheden samen met haar partners gestart met Ik buurt mee! Het is een werkwijze die staat voor het samen met bewoners en instanties zoals Vivare, Stichting Viva, Politie werken aan een sociale, prettige en veilige buurt. Vanaf oktober konden buurtbewoners op allerlei manieren laten weten wat zij belangrijk vinden in hun buurt. Samen met de genoemde instanties en de gemeente heeft dit geresulteerd in een buurtplan. Dit buurtplan valt vanaf 22 mei bij alle bewoners in het gebied tussen de Arnhemseweg/Veerweg en Oranjeweg/Laakweg in de bus.

Positief

Burgemeester Van Wingerden-Boers is erg positief over Ik buurt mee! “Dit papieren buurtplan is echter geen eindpunt maar het begin van een nieuwe werkwijze. Het zorgt er voor dat we met elkaar in contact zijn en blijven over allerlei zaken die belangrijk zijn voor u als buurtbewoner.”

Boterbloemstraat

De bewonersgroep Boterbloemstraat bestaat uit actieve buurtbewoners die activiteiten organiseren in en rond de speeltuin daar. De groep is opgericht in 2011 met als eerste resultaat een prachtig opgeknapt speeltuintje. .Met elkaar houden ze de ontwikkelingen in de buurt in de gaten en ondernemen daar waar nodig actie.

Ik buurt mee!

Ik buurt mee! is een initiatief van de gemeente Rheden. Het is een werkwijze om met elkaar in kaart te brengen wat er staat te gebeuren in de buurt. Vorig jaar is Ik buurt mee! gestart in Rheden. Afgelopen zaterdag startte Ik buurt mee! in Dieren Stenfert en a.s. zaterdag is de start in Velp Zuid. Zie hiervoor: http://rheden.nieuws.nl/124839

Een open communicatielijn met u als bewoner. Dat is het doel van de gemeente Rheden en haar partners. Wie kent zijn buurt immers beter?

Denk mee, doe mee: buurt mee!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen