Zonnepanelen in gebruik genomen op gemeentehuis in De Steeg

Foto:

DE STEEG – Afgelopen week zijn de 176 zonnepanelen die op het dak van het gemeentehuis liggen in gebruik genomen. Binnenkort worden nog zonnepanelen gelegd op de daken van sporthal de Dumpel in Velp en bibliotheek de Bundel in Dieren. In totaal gaat het om 750 panelen voor de 3 gebouwen. 

De 750 panelen zullen naar verwachting zo’n 163.000 kWh aan elektriciteit per jaar produceren. Dit is vergelijkbaar met het elektriciteitsverbruik van 46 huishoudens. 
  
Wethouder Harriet Tiemens geeft aan dat de doelstelling zoals opgenomen in het klimaat- en energiebeleid van de gemeente hiermee ruimschoots is bereikt. In het programma ‘Rheden op weg naar CO2-neutraliteit’ is namelijk gesteld dat in 2015 een kwart van het dakoppervlak van gemeentelijke gebouwen wordt benut voor opwekking van zonne-energie. Met de 750 panelen wordt 35% van het dakoppervlak benut.  
Zonnepanelen voor particulieren
De panelen worden geleverd door Ballast Nedam vanuit de collectieve inkoopactie ‘zonnepaneelvoordeel’ van de  regio. Deze actie staat ook open voor inwoners en bedrijven uit de regio Arnhem-Nijmegen. Zij kunnen profiteren van het gerealiseerde inkoopvoordeel. Inschrijven hiervoor kan nog tot 30 juni. Meer informatie is te vinden op www.zonnepaneelvoordeel.nl
zonnepaneel2-klein
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen