Gemeente Rheden begroet Ome Joop’s Tour

ARNHEM / DIEREN – Maandag 22 juli, precies om 11.00u, klonk op de markt in Arnhem het startschot van de 63e Ome Joop’s Tour. In 10 dagen maken 144 kinderen een fietstocht door Nederland. De tour startte met een route door de gemeente Rheden.

De fietsvakantie begon al op zondag, na de verzameldag en activiteiten is er overnacht in de Rijnhal. Maandagochtend vertrok de stoet naar de markt in Arnhem. Politiechef van Oost Nederland, Stoffel Heijsman, schoot de tour exact om 11.00u weg. Hij werd hierbij geflankeerd door de Arnhemse wethouder Margreet van Gastel en wethouder in de gemeente Rheden, Hans Elsenaar. In een open wagen begeleidden zij de fietsers tijdens de eerste etappe.
pq7yw4olrjwix6m0slhu0qi61
Bij het gemeentehuis van Rheden in De Steeg werd de tour door de brandweer verrast met een ‘regenbui’. Bij Koninklijke Gazelle in Dieren nuttigde Ome Joop’s Tour de lunch. De gemeente Rheden bood alle deelnemers een ijsje aan, een welkome versnapering met de temperatuur van de dag (+ 30°C)
Onderstaande filmpje is gemaakt bij het gemeentehuis in De Steeg. http://www.youtube.com/watch?v=9tp0Q_JFKg0
De eerste etappedag eindigt in Deventer. Ome Joop’s Tour doet onder meer Hellendoorn, Heerenveen en Kaatsheuvel aan en eindigt op 31 juli bij de Rijnhal in Arnhem. Er wordt niet alleen gefietst. De deelnemers kunnen ‘uit hun dak’ in verschillende attractieparken. Dit jaar wordt ook een bezoek gebracht aan Kamp Westerbork.
Kijk voor foto’s op: 
http://rheden.nieuws.nl/fotos
Later vanmiddag volgt nog  een fotoverslag van de lunch bij Gazelle in Dieren.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
t0s3f5qgvxqr8ljvzsclevosy
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen