Applaus  , regen en gladiolen  : Wilspa druk bezocht

SPANKEREN – Als je vanmorgen  Spankeren  in probeerde te komen met de auto of fiets, bleek dat al gauw een schier onmogelijke opgave. Het was een drukte van jewelste en dat allemaal om geld in te zamelen voor de muziekvereniging Wilhelmina Spankeren. Wat opviel, als je markt op liep was, dat er nog al wat mensen met bossen gladiolen onder hun armen je tegemoet kwamen. Net alsof er in de buurt een groot wandelevenement had plaats gevonden en zij waren ingehaald bij de finish.

Wie kent WILSPA nu niet? Ooit begonnen door de supportersvereniging van Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren – met als doel geld in te zamelen voor de muziekvereniging, die hoge kosten maakt om nieuwe muzikanten  op te leiden. Ook de toneelgroep was aanwezig met een kraam en zij zijn blij op de Wilspa een kleine vijftig nieuwe donateurs erbij gekregen te hebben.
e0mwn4e88wdf6gzy2uvc2uv9r

Muziek maken graag , maar niet in de regen!
Tijdens het concert – op het plein van de dorpsschool – van de fanfare van de 99 jarige muziekvereniging barstte er een bui los. Het regende zo hard dat spelen niet meer kon. Bladmuziek? Daar dropen de noten bijna vanaf. Sommige instrumenten, zoals het drumstel, werden tijdelijk afgedekt. Men ging schuilen onder de grote boom, tegelijkertijd pauze houdend met een kop koffie. Na een kwartiertje werd het weer droog en kon verder worden gespeeld. Sommigen muzikanten waren te nat of vertrouwden het weer toch niet helemaal, zij deden hun jas aan. ondertussen werd er ook een lege of afgestane plaats opgevuld. 
b2kqg15p1qhqsx0461spxd9po
Deze dame liet zich gelden te midden van de trompettisten, alle muzikanten waren in het blauw wit en zij niet echt. Tegen het eind van het concert mocht nog een oud lid van de vereniging – met al meer dan 40 jaar ervaring –  een partijtje meeblazen. Ook werden nog enkele leden bedankt voor hun inzet.
’s Middags was het opleidingsorkest aan de beurt, ook weer onder leiding van een plaatsvervangend dirigent. In dit orkest zit jong en oud door elkaar. Leeftijd maakt hier niet uit, een ieder is er om een muziekinstrument te leren spelen. Vanuit daar groeit men door naar het fanfareorkest.
hhz4okz9sof3disrn43f04ejd

Naar de kerk kon ook
De Petruskerk was speciaal voor WILSPA geopend en binnen was een expositie van wandkleden van mevrouw Marie-José van Rietbergen. In de kerk was het ook tot rust komen van alle drukte van de markt en menigeen brandde er een kaarsje.
Genoeg te zien
Dames die poseerden om het goede doel waarvoor zij vandaag stonden te verkopen, te helpen promoten. Een muzikaal duo spelend op een banjo en sousafoon, genaamd “Dinges Enzo”, vermaakte, al lopend over de markt,  de boel . Opletten was het om niet onderste boven te worden gereden door de fietsende DJ, ook erg leuk bedacht! Deze man maakte nog een bezoeker blij door een verzoeknummer dat zich bevond op  een LP ter plaatse te draaien op de platenspeler die zich aan het fietsstuur bevond. De aanwezige tractoren waren niet te koop, de handelaar in kwestie had anders geen trekkend voertuig meer om zijn aanhanger weer thuis te krijgen
ofgxwju672zch21yb93qljx1s
Ook een aantal jeugdige bezoekers wisten de fotograaf te verleiden tot het schieten van de mooiste foto’s.
Klik hier voor de uitgebreide Fotoreportage (Tekst en foto’s ©Peter de Waard)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
lg32ju2vboclqok8pzk2rj07m
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen