Aanvraag Rheden Fairtrade de deur uit

Foto:

DE STEEG – De werkgroep Fairtrade gemeente Rheden heeft de bezoekronde langs bedrijven, instellingen, scholen en kerken achter de rug en méér dan voldoende medestanders en ondersteuners gevonden voor de aanvraag ‘fairtrade gemeente’ te kunnen doen. “De aanvraag naar fairtrade Nederland is de deur uit. Daar zijn we als werkgroep bijzonder trots op”.

Iets meer dan een jaar geleden startte de werkgroep ‘fairtrade gemeente Rheden’ met haar werk. Doel van de werkgroep was dat op de gemeentegrenzen de felbegeerde bordjes komen dat het in Rheden om een ‘fairtrade gemeente’ gaat. “We willen er geen lange procedure van maken”, aldus één van de werkgroep leden, “daarom heeft de werkgroep afgesproken dat ze gedurende het afgelopen jaar met elkaar de schouders onder de procedure zouden zetten”. 
Dit bleek een behoorlijke, maar ook wel weer leuke, klus. Enthousiaste scholen met fairtrade en maatschappelijk ondernemen in het lespakket, bedrijven die (‘ja natuurlijk’) mee willen doen (‘mensen zouden meer moeten vragen om een kopje fairtrade koffie, dan koop ik nog meer in’) en instellingen die dan toch fairtrade koffie gaan schenken. 
“En het ‘mes’ snijdt naar twee kanten: wij zijn een trotse fairtrade gemeente met oog voor duurzaam en maatschappelijk ondernemen en ergens anders op deze wereld worden er eerlijke prijzen betaald voor de verschillende producten”, meldt de werkgroep, die hoopt in de fairtrade week (eind oktober) het eerste bordje onder één van de plaatsnaam- aanduidingen te kunnen hangen.
 
Kijk voor meer informatie op www.fairtraderheden.nl  of op de Facebook pagina.

Op de hoogte
blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op
“Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de
nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen