Burendag Velp Zuid zeer succesvol

VELP – Al geruime tijd wordt er in Velp-Zuid hard gewerkt om de sfeer en de omgang van de bewoners onderling een positieve impuls te geven. De activiteiten én de opkomst tijdens Burendag 2013 laten zien dat dit werk zeer succesvol is. Wethouder Vugts zette met het openen van de website, Stichting Buurthuis De Poort op de kaart.

Door het regelmatig organiseren van activiteiten worden mensen uit de buurt bij elkaar gebracht. Doordat mensen elkaar regelmatig zien, ontstaan er ook weer nieuwe ideeën. In het verleden speelde Carion hier een rol in en na het faillissement dreigde dit stil te vallen. Een aantal enthousiaste bewoners pakten de draad op en gingen vol met energie aan de slag.
De Poort
Een belangrijk speerpunt was het openhouden van Buurthuis De Poort. De inzet heeft geresulteerd in het opzetten van een stichting, met als centraal punt het buurthuis. Het is allemaal gelukt. De stichting is officieel, De Poort blijft open en er worden zeer regelmatig activiteiten georganiseerd waar buurtbewoners in grote getale op af komen.
w1jrixpgn0qyp5fjkchmwfuqg
Burendag
De initiatieven in Velp-Zuid werden voorgedragen voor Burendag 2013 en de gemeente Rheden riep Velp-Zuid uit als één van de twee ‘Burendag-projecten’ in 2013 (de andere is de wijk Stenfert in Dieren, hiervan volgt ook een verslag op Rheden Nieuws, red.). Met deze steun kon tijdens Burendag een grote braderie worden opgezet met de daarbij behorende activiteiten. 
Website
Wethouder Tjebbe Vugts van de gemeente Rheden bekroonde het werk van Stichting Buurthuis De Poort, door ’s middags officieel de website te openen: www.buurthuisdepoort.nl
Klik HIER voor een fotoreportage van Burendag in Velp-Zuid
Foto’s: Theo Jansen
Op de hoogte
blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op
“Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de
nieuwsbrief.

p4sl6mqvq839vx1eg8cf0mzb6
q06tolh5l43uus9st70mo5okm
wniagcjmkqdhrrnyn36nwki9t
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen