Nieuwe korte verhalenbundel van Guus Dijkhuizen

VELP – Na het indrukwekkende en hartroerende meesterwerk van Guus Dijkhuizen ‘Met Pa valt niet te feesten’, is nu een korte verhalenbundel van zijn hand verschenen. ‘Narigheid in Ribfluweel’ is een verzameling confronterende schetsen, waar de humor vanaf spat. Maar pas op, de ondertoon is serieus en zet de lezer niet zelden op een dwaalspoor. De korte verhalen laten zich meerdere malen lezen en zijn juweeltjes voor de fijnproever.

In 1968 maakte Guus Dijkhuizen (1937) geschiedenis om met het symbool van Gandalf, het  sensuele duivelinnetje Hormoontje op de boekenmarkt in de Rai te verschijnen om daar het eerste exemplaar van ‘Met innige groetjes van Hormoontje’ aan Annie M.G.Schmidt te overhandigen. In 1980 won hij als eerste de Boekenmarktprijs voor zijn stunt om in een groot bed op het Amsterdamse Leidseplein zijn verhalen uit zijn boek ‘Wacht even met snurken’ voor te lezen aan iedereen die kort met hem het bed wilde delen. 
Buiten de twee genoemde boeken verschenen van zijn hand bij verschillende uitgevers onder meer de boeken ‘De aap met rooie billen’, ‘Een Bagatel’, ‘Instructies van hogerhand’, ‘Met innige groetjes van onze Lieve Heer’, ‘De Bijbel van Guus en Hans’, ‘Een bewijs van wild plezier’, ‘Tegen kweek en onrecht’, ‘Jantje is weg’ en ‘Een dag van Zure Appels’.  In 2012 verscheen bij uitgeverij Nieuwe Druk ‘Met Pa valt niet te Feesten’. Verder schreef hij jarenlang voor De Gids, Avenue en tal van andere bladen. Hij is de enige Nederlandse schrijver van wie pantoffels worden bewaard in het letterkundig museum.
w86ajk709zz0h1e6qdxr6aew4
Guus Dijkhuizen, illustratie: Edward Brantsen
De verhalen zijn geïllustreerd door zijn vriend Edward Brantsen. Guus en Edward kennen elkaar vanaf de tijd dat ze allebei aan de Boulevard in Velp woonden. Ze houden allebei van sport, maar hebben ook allebei een grote liefde voor de kunst. In 2000 gaan ze allebei wonen in de voormalige Nassauschool aan de Oranjestraat, waar Guus zijn galerie Klas Vijf start en waar ze, samen met andere buren ook weer culturele evenementen organiseren. In dit boek komen ze elkaar weer tegen. Edward maakte de tekeningen bij de verhalen van Guus.
De korte verhalenbundel ‘Narigheid in Ribfluweel’ van Guus Dijkhuizen is vanaf 28 september verkrijgbaar in de boekhandel en wordt uitgegeven door Nieuwe Druk. De bundel omvat 78 pagina’s en is voor €14,50 verkrijgbaar. (ISBN 978-94-91409-18-9)
Illustratie boven (header): Edward Brantsen

Op de hoogte
blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op
“Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de
nieuwsbrief.

xm5p3p3c81sxjjmfts21v3pf6
Omslag ‘Narigheid in Ribfluweel’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen