Hulpdiensten druk geweest met storm

RHEDEN – Maandag 28 oktober gaat de boeken in als een dag die beheerst werd door een zeer zware storm. Langs de Veluwezoom bereikte de storm zijn hoogtepunt tussen 12.30 en 15.00u. De hulpdiensten hebben het erg druk gehad, voor zover bekend raakte er in deze regio niemand gewond. 

De hele dag kwamen vanuit de hele gemeente Rheden en Rozendaal meldingen binnen van vooral omgewaaide bomen. De meeste bomen waaiden om, net naast auto’s en huizen, waardoor de schade aan materieel in deze regio beperkt bleef. Voor zover bekend zijn er door de storm geen gewonden gevallen.
foto boven: Velp, Larensteinselaan (foto: Theo Jansen)
Velp
Al vroeg op de maandagochtend ging er een boom om op de Enkweg in Velp. Later op de dag brak er een grote tak af op de Hogeweg, deze miste net de gevel van een huis. Bij een vijver aan de Zwanensingel brak ook een grote tak af, deze belandde in het water. Bij een huis aan de Larensteinselaan waaide een steiger om.
(klik HIER voor meer foto’s uit Velp)
xegvhisbagz46ywk99w5o21gr
Rheden, Dorpsstraat (foto: Theo Jansen)
 
Rheden
Op de kruising Dorpsstraat/Apollostraat/Schaarweg waaide een grote boom om. Tijdens de val ontstond er een gaslek, waardoor de omgeving moest worden afgezet. Liander heeft de lekkage verholpen. Ook op de Arnhemseweg waaide een boom om, bewoners hielpen mee de boom weg te halen. Op het terrein van De Dierenweide zijn meerdere bomen omgewaaid.
udm6ec555u3agnxu73v96o5bf
Rheden, Arnhemseweg (foto: Arie Kruijswijk)
(klik HIER voor meer foto’s uit Rheden)
Dieren en Veluwezoom
In het Carolinapark in Dieren waaiden twee bomen om. De brandweer heeft de omgevallen bomen ‘onder handen genomen’. Vanwege het gevaar van vallende takken en bomen, besloot de gemeente Rheden de wegen naar de Posbank af te sluiten. Op de Beekhuizenseweg in Velp en de Boerenallee in Rozendaal lagen de wegen vol met takken.
dr8b9kte6xrpvs9fv1hh6j4tn
Dieren, Carolinapark (foto: Jet Hoorneman-Bouwman)
(klik HIER voor meer foto’s uit Dieren en Veluwezoom)
Regio
Ook de brandweer in Arnhem heeft het erg druk gehad met vooral omgewaaide bomen. Op de IJsselbrug van de snelweg A12 kantelde een aanhangwagen van een vrachtwagen. In andere delen van Gelderland zijn veel bomen omgewaaid, vooral op de Veluwe en langs het Veluwerandmeer. In Harderwijk raakte een persoon gewond door een omvallende boom. In Oosterbeek waaide een boom op het spoor en vernielde de bovenleiding. Hier is de rest van de dag geen treinverkeer meer mogelijk.
n8tqukg9ejymk2yg9ang3s1rh
Velp, rommel op Beekhuizenseweg (foto: Rheden Nieuws)
Nederland
De storm van vandaag was het hevigst in de (noordelijke) kustprovincies. Vooral op de Waddeneilanden heeft de wind flink huisgehouden. In Nederland vielen meerdere gewonden door de storm, in Amsterdam kwam een vrouw om het leven toen zij onder een boom terecht kwam. Landelijk gezien behoorde de storm van vandaag tot de zwaarste in de laatste 23 jaar. In 1990 en 2007 ging Nederland ook gebukt onder zeer ware stormen, die gepaard gingen met windstoten >140 km/h.  
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen