Veel animo Natuurwerkdag

VELP – In Nederland is zaterdag 2 november voor de 13e keer Natuurwerkdag gehouden. Mensen konden een dagje vrijwillig meewerken in de natuur. In de gemeente Rheden kon men aan het werk bij boerderij Steenwaard en op het terrein van voormalig zwembad Beekhuizen. 

Beide locaties waren vrijwel ‘volgeboekt’. Bij boerderij Steenwaard aan de Lathumse Veerweg in Velp waren een zestal knotwilgen uitgekozen om te knotten. Een klus die eens per 5 a 6 jaar moet gebeuren, omdat de bomen anders inscheuren door de zware takken. Landschap Beheer Gelderland coördineerde de dag en de gemeente zorgde voor het gereedschap.
r9vsf4zo69j4del3mh4c7izhn
Wilgen knotten
In de uiterwaarden bij Velp bood Inloophuis Velp de aanwezigen koffie, thee, koek en lunch aan. Voor volgend jaar is afgesproken dat de wilgen in het weiland nabij de boerderij geknot gaan worden. De meeste vrijwilligers zegden toe dan weer van de partij te zijn .
l0ep89erc1q8kz5zxl4bqfckc
Inloophuis Velp zorgt voor ‘natje en droogje’
Broedplaats Beekhuizen 
Ook Broedplaats Beekhuizen had niet te klagen over aanloop. Op het terrein bij het voormalige openluchtzwembad werden broedhopen gemaakt voor onder meer de ringslang. Deze hopen worden opgeworpen met takken en snoeiafval vanaf het hele terrein. Voor aanwezige kinderen was het geweldig zo’n ‘grote berg’ te mogen bouwen. De voormalige ligweides zijn gemaaid, zodat het kan verschralen en er volgend seizoen mooie bloemenweides ontstaan.
xiv5rg8k0dcdhfp2wi1lcv37a
Broedhoop maken, leuk voor kinderen om te helpen
Op de boshelling achter de gebouwen is ook flink opgeruimd. Op korte termijn start de renovatie/verbouw van de gebouwen van het voormalige zwembad in Velp. Afgelopen week is met steun van de gemeenteraad het laatste financiële gat gedicht (zie dossier).
e7my74kdeqkahpz4pueixzc98
Boshelling aanpakken
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s. Foto’s Lathumse Veerweg: Theo Jansen, foto’s Beekhuizen: Rheden Nieuws
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
f1xs051wig2ny4wvkk3itz96l
Koffietijd
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen