Warm Winterlicht en een Noorse kerst op Middachten

Foto:

DE STEEG – Traditioneel hult Middachten het kasteel in kerstsfeer en opent haar deuren voor bezoekers van 10 t/m 15 december. Diverse salons worden dit jaar in Noorse stijl gedecoreerd en ook de kerstmarkt in de bijgebouwen heeft een Noors tintje. In de tuinen wordt het unieke evenement WarmWinterLicht georganiseerd, dat ook van 26 t/m 28 december te beleven zal zijn.

Noorse kerst in het kasteel
In Noorwegen is kerst vooral een familiefeest en zo wordt kerst ook op Middachten gevierd. De familie ziet er op toe dat het kasteel prachtig wordt versierd met kerstbomen, guirlandes en verse bloemen. Noorse handgemaakte kerstversieringen en gebruiken zijn in enkele salons te zien. De harpiste speelt Noorse kerstliederen in de trappenhal. Bezoekers komen zo in kerstsfeer en krijgen volop inspiratie hun eigen huis te versieren. 
WarmWinterLicht in de kasteeltuinen
De tuinen van Middachten vormen de locatie van WarmWinterLicht, een sprookjesachtige winterwandeling langs een feeëriek spektakel van licht. WarmWinterLicht maakt dankbaar gebruik van de verschillende sferen in de tuinen van Kasteel Middachten. Ruimtelijke vergezichten, intieme binnentuinen, klassieke lanen, en een buitentheater wisselen elkaar af. In de winter is een wandeling extra spannend. Het is mistig, vroeg donker, misschien sneeuwt het zelfs en raak je de weg een beetje kwijt… 
Voor kinderen
Kinderen belanden tijdens WarmWinterLicht in een eigen magische wereld. Zo kunnen ze met een zaklamp een eigen sprookje schilderen, geïnspireerd op wat ze beleven bij WarmWinterLicht. Of ze gaan een kijkje nemen bij de ijsprinses die de heldere stemmen laat horen van de zeven ijsfeeën. Er valt veel te beleven!
Extra activiteiten
Tijdens de kerstopenstelling van Middachten worden er verschillende activiteiten georganiseerd.  In de bijgebouwen is een kerstmarkt met handgemaakte en originele producten waarbij ook enkele Noorse stands zullen zijn. Er is een wensboom waar iedereen een wens voor 2014 in kan hangen. De bedenker van de meest originele wens krijgt een overnachting in de erfgoedlogies van Middachten cadeau.
Alle dagen is er kerstmuziek en op zondag komen midwinterhoornblazers de boze geesten verjagen. Knapperende houtvuren, Glühwein, kaarsjes die de vensters verlichten en natuurlijk lekkere hapjes maken het verblijf op Middachten tot een aangename belevenis.
Entree kerstopenstelling Middachten 10 t/m 15 december:
  • Volwassenen € 9,00
  • Kinderen 4-12 jaar € 4,50
Entree WarmWinterLicht 10 t/m 15 december én 26, 27, 28 december: 
  • Volwassenen € 8,00 
  • Kinderen 4-12 jaar € 4,00.
Combikaarten 10 t/m 15 december 
  • Volwassenen € 13,50 
  • Kinderen 4-12 jaar € 6,75
Entreekaarten zijn ter plekke verkrijgbaar en digitaal via landvananwb.nl
Route: Middachten is gelegen in het dorp De Steeg gemeente Rheden (Gld), 7 km van het verkeersplein Velperbroek Navigatieadvies: Smidsallee 8, 6994 BJ De Steeg.
Openbaar vervoer: NS Arnhem, Dieren of Rheden, BUS Connexxion lijn S43.
(Bron foto’s www.warmwinterlicht.nl)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
warmwinterlicht2
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen