Marijke Tjoelker wint Rabo Burg. de Bruinprijs

VELP – Marijke Tjoelker (1988) is de winnaar van Rabo Burgemeester de Bruinprijs 2013. De Velpse violiste was één van de vier kandidaten die dit jaar bij cultuurbedrijf RiQQ werden voorgedragen voor de Rhedense culturele aanmoedigingsprijs voor kunstenaars die aan het begin staan van een veelbelovende carrière.In het juryrapport wordt lovend gesproken over haar viooltechniek, stokgebruik en vibrato. Geconstateerd wordt dat zij een grote affiniteit heeft met de klassieke speelstijl. Het talent komt niet helemaal uit de lucht vallen. Haar ouders runnen in Velp de Vioolschool Bos en Tjoelker en zijn beiden als violist verbonden aan het Gelders Orkest. De prijs, een geldbedrag van 2.000.- euro en een kunstwerk, werd op woensdagavond 18 december uitgereikt door de burgemeester van Rheden, mevr. Petra van Wingerden in Kastanjelaan 13 in Velp.

Kunstwerk
Het kunstwerk werd vervaardigd door de Velpse vormgever Leon Mommersteeg. Het is voor het eerst in het ruim 50 jarig bestaan van de gemeentelijke aanmoedigingsprijs dat ook een fysieke blijk van waardering wordt uitgereikt aan de laureaat. Mommersteeg heeft gekozen voor een ontkiemende boon als symbool voor een ontluikende carriëre. De gebruikte materialen zijn slangenhout (Surinaams hardhout) en massief zilver. Het geheel ligt met een magneetbevestiging op een 20 x 6.5 cm grote sokkel van olijfhout. Het ontwerp zal de komende jaren deel uitmaken van de Rabo Burgemeester de Bruinprijs.

Klik op de foto voor een beeldimpressie van de prijsuitreiking.

Foto’s: Theo Jansen

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen