Activiteiten in nieuw Dorpshuis Rheden

Foto:

RHEDEN – Op 1 november 2013 heeft de formele opening van het Dorpshuis Rheden plaatsgevonden. Ondanks dat er op dat moment nog veel verbouwd moest  worden, waren er al enkele activiteiten gestart, n.l. de Welfare en de kaartclub. 

De activiteiten werden gehouden in de ruimtes van Siza, waar het Dorpshuis nauw mee samenwerkt. Het is mooi om te zien dat na een kleine periode van aan elkaar wennen, de samenwerking met de 2 clubs en de cliënten van Siza op een zeer prettige manier verloopt.
Na een intensieve periode van verbouwen, schilderen, vloeren leggen en schoonmaken door tal van vrijwilligers, was het eindelijk zover: de activiteiten kunnen gaan beginnen. Vanaf 1 januari 2014 vinden er diverse activiteiten plaats. Zo is er het spreekuur voor het consultatiebureau, heeft Wik zijn activiteiten in het Dorpshuis. Wik organiseert judo voor jong en oud, streetdance en ballet. Ook de yoga groepen zijn gestart. 
De komende weken zullen diverse andere verenigingen en clubs hun activiteiten gaan starten in het Dorpshuis. Zo zal het Thomassen mannenkoor, de bridgeclub, de vereniging van modelbouwers, de Rhedense schaakclub gebruik gaan maken van het Rhedens Dorpshuis. Maar ook het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de maatschappelijke raadslieden. Al met al een zeer gevarieerd gezelschap. Dat het Dorpshuis aan de vraag voldoet, blijkt uit het feit dat er nu al 800 dagdelen verhuurd zijn.
De samenwerking met Siza is veel breder dan gebruik maken van elkaars ruimtes. Het Dorpshuis, Siza en de gemeente Rheden hebben in het najaar van 2013 een intentieverklaring getekend om de samenwerking te bevorderen. Dit past helemaal in het beeld van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Dit vraagt een andere aanpak in samenwerking. Samenwerking betekent dat cliënten van Siza moeten kunnen participeren in de Rhedense samenleving en dus ook het Dorpshuis. 
Dit gaan we al zien op facilitair gebied. Cliënten van Siza zullen op kantoor uren zoveel mogelijk de facilitaire taken op zich nemen. Voor Siza en voor de gemeente Rheden is dit een mooie en grote stap in de uitvoering van de WMO.
Nu de 1e verbouwing is afgerond en de doorbraak met de ruimtes van Siza een feit is, is de samenwerking praktisch goed te doen. We kunnen “binnendoor” gaan samenwerken. Nu moet er nog de nodige aandacht aan de inrichting besteed worden, maar ook dat zal binnenkort klaar zijn.
Zijn we dan klaar? Nee, we maken ons op voor de volgende fase, de verbouwing en aanpassing van de zolderruimtes.  Deze uitbreiding is hard nodig, want nu al blijkt er een tekort aan ruimte. We kunnen dit deels financieren dankzij bijdragen van de gemeente en provincie. Maar dit is nog niet toereikend. Het stichtingsbestuur zal zich dan ook inspannen om nog meer geld bij elkaar te krijgen voor de verdere plannen.
(Foto’s ©Ron Vermeulen)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
dorpshuis2
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen