Informatieavond over eventuele BIZ Velp druk bezocht

Foto:

VELP – Afgelopen woensdagavond was  er een informatieavond in Zalencentrum Parkstaete over een eventuele vorming van een BIZ in het centrum van Velp

De avond werd geopend door Willem van Arragon, door de gemeente aangesteld als Projectmanager BIZ Centrum Velp. Ook wethouder Ronald Haverkamp, nam het woord en gaf de maar liefst 90 aanwezigen informatie over de zienswijze die de gemeente heeft op het eventueel starten van een BIZ in Velp. Ben Denekamp, voorzitter van de BIZ in Dieren die in 2012 is gestart vertelde over zijn ervaringen en het tot stand komen van de BIZ in zijn woonplaats.

Verder was er de mogelijkheid voor aanwezige ondernemers om vragen te stellen, waar goed gebruik van werd gemaakt en veel onduidelijkheden zijn weg genomen.

Op dit moment ligt er een wetsvoorstel bij het kabinet die het weer mogelijk moet maken om een BIZ in te stellen, de verwachting is dat dit begin 2015 opnieuw mogelijk wordt. Inmiddels hebben vanuit een experimentele regeling die liep tussen 2009 en 2012, velen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om gezamenlijk als ondernemers een BIZ te vormen, er bestaan nu 112 BIZ’-en in Nederland.

Dit betekent niet dat er overal een succesverhaal te vertellen valt, maar veel BIZ’-en hebben er profijt van dat er op deze manier een einde gemaakt wordt aan de “freeriders”-cultuur (enkelen betalen, anderen profiteren gratis mee) en als collectief van een grote groep van ondernemers, binnen één vereniging, kun je veel meer voor elkaar krijgen.

Het motto “Gezamenlijk sta je Sterk” is een goed motto in dit soort gevallen waar een bestaande ondernemersvereniging zoals de Stichting Promotie Centrum Velp jaarlijks meer en meer leden verliest  en de cohesie tussen de 155 ondernemers in het BIZ-gebied steeds minder wordt. Stichting Promotie Centrum Velp heeft in 2013 aan de gemeente gevraagd of er mogelijkheden zijn om een BIZ (Bedrijven Investerings Zone) op te richten voor het Centrum Velp.

Belangenvereniging de Havik die op dinsdagavond nog een selectieve bijeenkomst geregeld had met ondernemers, was ook aanwezig en stelde enkele “kritische” vragen. De onafhankelijke belangenvereniging kijkt met een negatieve blik uit, naar de komst van een Bedrijven Investerings Zone in Velp.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen